RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

De ce ne simțim copleșiți de Paște și cum gestionăm perioada ca să nu suferim dezechilibre emoționale majore/ Recomandările terapeutului și explicații despre asocierile pe care le facem în subconștient de sărbători

De ce ne simțim copleșiți de Paște și cum gestionăm această perioadă astfel încât să nu suferim dezechilibre emoționale majore? De ce, indiferent de ce simțim, o facem mai puternic, mai intens? Cu ce asociem Paștele, de fapt, în subconștient? Ce ”trucuri” avem la îndemână pentru a face față cu bine presiunilor de orice fel din această zile? Mihaela Rus este profesoară la Universitatea ”Ovidius” din Constanța și președina Colegiului Psihologilor din Constanța și a oferit câteva recomandări și explicații pentru G4Media, pornind de la aceste întrebări.

Fie că este vorba de presiunea resimțită în familie, de oboseala pregătirilor sau de cheltuielile suplimentare din această perioadă, toate își pun amprenta asupra stării noastre de bine. De exemplu, pentru unii, Paștele poate fi asociat cu renașterea, cu începutul unei noi etape sau cu speranța pentru viitor, explică psihologul. Acestea pot fi simbolizate prin învierea lui Isus Hristos sau prin renunțarea la vechile obiceiuri și începerea unor noi tradiții în familie. Pentru alții, Paștele poate fi asociat cu vindecarea și cu lupta împotriva suferinței, acestea fiind simbolizate prin jertfa lui Isus Hristos și prin sacrificiul pe care îl facem pentru a ajuta pe cei în nevoie, mai arată Mihaela Rus.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cum să alegi mocheta potrivită pentru camera copilului?

Redacția

Coreea de Sud va interzice consumul de carne de câine

Redacția

EMA a aprobat o nouă formulă Pfizer gata pentru a fi utilizată, care se păstrează în frigider

Redacția
Încarcă...