NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

De ce, când și cum să faci o cură cu magneziu?

Obosit, iritabil, predispus la crampe? Poate aveți deficit de magneziu! Dar este ușor de remediat. Iata când și cum se poate face o cură cu magneziu!

Corpul nostru conține aproximativ 25g de magneziu, ceea ce îl face a treia sare minerală din organism, după calciu și fosfor. Peste 50% din acest magneziu este stocat în oase, iar restul se găsește în mușchi, țesuturi moi și fluide corporale.

Pentru a ne menține echilibrul de magneziu, ar trebui să consumăm aproximativ 350 mg pe zi, nevoi care trebuie sa fie crescute la femeile însărcinate (400 mg / zi), la vârstnici (420 mg / zi) și la sportivi sau la persoanele foarte active (500 mg / zi). Dar, deoarece dieta noastră nu este întotdeauna echilibrată, se întâmplă adesea că avem deficit de magneziu.

Ce riscăm dacă avem deficit de magneziu?

Un deficit de magneziu poate provoca anumite simptome precum crampe musculare și durere, furnicături la nivelul extremităților, hiperemotivitate, iritabilitate, oboseală, palpitații. Dar la persoanele în vârstă, acest deficit poate duce și la rezistența la insulină, un sindrom metabolic, risc crescut de boli cardiovasculare și fracturi osoase.

  

Care sunt aporturile recomandate?

Aporturile recomandate de magneziu variază foarte mult de la persoană la persoană. În timp ce acestea sunt în jur de 70 mg pe zi pentru un sugar și 250 mg pentru un copil, acestea sunt în jur de 350 mg pentru femei și 420 mg pentru bărbați. Sunt chiar mai mari la femeile însărcinate sau care alăptează, la vârstnici și la sportivi, deoarece magneziul este parțial eliminat prin transpirație.

În plus, prezența markerului genetic HLA-B35, care se găsește la 18% din populație, este asociată cu o retenție mai slabă de magneziu în celule.

Sunt nevoile noastre de magneziu acoperite suficient?

Conform celor mai recente studii, aporturile medii de magneziu sunt departe de aporturile recomandate, deoarece nu depășesc 240 mg pe zi. Alimentele, dar și administrarea anumitor medicamente, cum ar fi diureticele sau tratamentele hormonale. În cele din urmă, dietele repetate, stresul care crește pierderea de urină sau consumul excesiv de alcool pot fi cauza unui deficit cronic.

Magneziu: ce trebuie sa adaugati in dieta?

Apele mineralizate au toate mai mult de 80 mg de magneziu pe litru. Nu-ți place gustul lor? Folosiți-le pentru a pregăti supe sau pentru a găti alimente care absorb apa de gătit, cum ar fi amidonul și leguminoasele. Acestea din urmă sunt, de asemenea, foarte bogate în magneziu, la fel ca boabele de soia, legumele verzi, cerealele semi-complete sau integrale, semințele oleaginoase (nuci, alune, migdale etc.) și fructele de mare.

Dar magneziul găsit în ciocolată?

Contrar credinței populare, magneziul din ciocolată este slab absorbit de organism. Dar cacao este un important aliment antidepresiv, deoarece crește serotonina („hormonul bunei dispoziții”). Așadar, răsfățați-vă fără vina: câteva pătratele de ciocolată neagră nu vor avea niciun efect asupra creșterii în greutate.

Magneziu: de unde știi dacă ai nevoie de el?

Doza de magneziu din sânge nu oferă rezultate suficient de fiabile și nici testul care implică atingerea pomeților sau a colțului gurii pentru a vedea dacă pleoapa sau buzele se zbat, ceea ce ar fi un semn de deficit de magneziu. Cu toate acestea, dacă aceste simptome apar spontan, este un bun indicator. La fel ca oboseala, tensiunea musculară sau durerea, anxietatea, tulburările digestive, palpitațiile și, desigur, crampele nocturne.

Ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de a lua suplimente?

Este necesar să vorbești cu el despre asta, pentru a exclude orice altă cauză care ar putea explica simptomele tale. Dar este aproape imposibil pentru un terapeut să stabilească cantitatea exactă de care ai nevoie. Pe de altă parte, o bună evaluare îi poate permite să evalueze intensitatea simptomelor și, prin urmare, amploarea deficitului de magneziu.

Magneziu: pe care să îl alegeți și în ce doze?

Există trei familii principale de magneziu. Cel mai interesant, având în vedere cele mai recente cercetări științifice, rămâne cel al glicerofosfaților. Spre deosebire de alte săruri (cloruri etc.), acestea nu au efect laxativ și sunt foarte bine absorbite de organism, mai ales dacă sunt combinate cu taurină (un aminoacid) și vitamina B6.

Pentru a le crește eficacitatea, luați în paralel antioxidanți și acizi grași omega-3. Magneziul marin, care a fost foarte popular în ultimii ani, prezintă un interes mai mic. Conține sodiu și, la fel ca orice magneziu de primă generație, poate avea un efect laxativ.

Magneziu: care este doza potrivită?

În cazul unei lipse manifeste, începem prin a lua doze mari, între 600 și 900 mg pe zi, împărțite în trei doze, pentru a restabili echilibrul. Această perioadă de „atac” poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni. Când simptomele se îmbunătățesc, veți ști când puteți reduce treptat dozele. Deoarece cerințele de magneziu sunt proporționale cu stresul, un aport suplimentar poate fi util intr-o perioadă de tensiune, oboseală etc.

bzi

Advertisements

Related posts

Rezultat oficial: bebeluşul de la Spitalul „Sfânta Maria“ are E.coli

Redacția

Guvernul prelungește starea de alertă cu 30 de zile, din 15 octombrie. Lista măsurilor obligatorii în vigoare

Redacția

De ce simțim nevoia să ne atingem fața și cum să ne abținem de la a face acest gest?

Redacția
Încarcă...