NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

De astăzi, oricine se poate închina la racla Sfintei Cuvioase Parascheva

Restricţiile pentru pelerinajul de la Iaşi au fost ridicate începând de astăzi. Asta înseamnă că va fi permis accesul credincioşilor din toată ţara. 

Reprezentanţii bisericii spun că este imposibil de anticipat câţi pelerini vor veni la Iaşi, odată cu expirarea interdicţiilor, dar că au luat în calcul toate scenariile.

În funcţie de numărul celor care vor sta la rând, preoţii nu exclud să scoată, din nou, racla cu Sfintele Moaştele ale Cuvioasei Parascheva în curtea Catedralei.

O astfel de decizie va fi luată însă doar dacă numărul pelerinilor va face imposibilă păstrarea regulilor sanitare în interior.

Deocamdată, credincioşii vor avea culoare separate, de intrare şi ieşire şi vor fi îndemnaţi să păstreze distanţa fizică şi să poarte mască.

Ridicarea restricţiilor vine după opt zile în care doar cei cu buletin de Iaşi au avut voie să se închine la Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Măsura a provocat proteste inclusiv în ziua de hram şi a fost încălcată, preţ de câteva ore, pentru detensionarea situaţiei.

În urma incidentelor, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

radio iasi

Advertisements

Related posts

“Un mod sănătos de viaţă prin mişcare”, în Parcul Peștișorul

Teona Gherasim

Invitație pentru zece copii de la Școala Specială Pașcani, la circul Toredo

Oana Cordoneanu

Revelion 2017 la Pașcani spectacol, şampanie şi artificii (VIDEO)

Cătălin Cocoș
Încarcă...