NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

De astăzi, cetăţenii români care sosesc în Italia trebuie să deţină un test negativ de COVID-19

În Italia, unde s-au înregistrat peste 20.000 de cazuri de coronavirus şi mai mult de 500 de deces în ultimele 24 de ore, intră în vigoare astăzi noi restricţii, iar de unele dintre acestea trebuie să ţină cont şi cetăţenii români care călătoresc în acea ţară.

Toţi cetăţenii care sosesc în Italia din România de astăzi trebuie să deţină un test negativ de COVID-19 efectuat în ultimele 48 de ore, dacă au călătorit din motive de sănătate, de muncă sau de strictă necesitate, altfel sunt obligaţi să se supună masurii de autoizolare pentru 14 zile. Restricţia este în vigoare până la 15 ianuarie, la fel ca interzicerea circulaţiei cetăţenilor între regiuni sau provincii autonome. Cu toate acestea, ca şi în decretele anterioare, posibilitatea întoarcerii la domiciliu rămâne valabilă cu obligaţia completării unei declaraţii pe propria răspundere la solicitarea forţelor de ordine. Astăzi şi mâine Italia este zonă galbenă, cu magazin şi centre comerciale deschise până la ora 20:00, însă sâmbăta şi duminica sunt declarate, pe parcursul întregii luni, zile portocalii, cetăţenii fiind nevoiţi să nu iasă din localităţile în care se află şi să comande mâncare la pachet sau livrarea la domiciliu de la restaurante sau de la alte localuri. În 15 din cele 20 de regiuni din Peninsulă se îi redeschid astăzi şcolile primare şi gimnaziale, iar restul luni, la fel ca şi în instituţiile de învăţământ superior, la o capacitate de 50%. Doar în regiunea Veneto studenţii abia de la 1 februarie vor putea să revină la cursuri în universităţi.

radio iasi

Advertisements

Related posts

Spitalul CF Pașcani așteaptă ordinul pentru a primi bolnavi COVID. Între timp, sunt consultați și internați pacienți, în funcție de caz

Oana Cordoneanu

Cât de sănătos e să mâncăm fructe pe stomacul gol

Redacția

La doar 17 ani,un tânăr a primit un diagnostic cumplit și are nevoie de ajutorul semenilor!

Redacția
Încarcă...