NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

David Popovici va primi de la Guvern un milion de lei

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că va fi alocată înotătorului David Popovici suma de un milion de lei din Fondul de rezervă al Guvernului.

„Astăzi în cadrul şedinţei de guvern am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi în felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă de un milion de lei”, a declarat Ciucă după şedinţa de guvern, conform Agerpres.

Înotătorul român David Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, în proba de 100 m liber, miercuri, şi în cea de 200 m liber, luni, la care a stabilit şi un nou record mondial de juniori.

Popovici este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

Advertisements
Advertisements
  

Editor : A.C.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Turneul de Mare Șlem de la Wimbledon renunţă la apelativele „Domnişoară” şi „Doamnă”

Redacția

Liber la alergat și fotbal pe stadionul CFR. De acum și cu acte!

Răzvan Grecu

Tot mai multe naționale de fotbal anunță că refuză să joace meciurile cu Rusia din competițiile internaționale

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site