RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Daniel Neagoe Dumitru, fost director al Poştei Române, condamnat la 6 ani închisoare

Daniel Neagoe Dumitru, fost director general al Poştei Române, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la şase ani închisoare cu executare pentru luare de mită. El a fost acuzat că a cerut bani de la o firmă în schimbul acordării unor contracte privind servicii de curăţenie şi reîncărcare a cartelelor telefonice prepaid, transmite Agerpres. Decizia instanţei nu este însă definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Procesul a durat trei ani şi jumătate, iar judecătorul care s-a ocupat de acest caz a amânat de 22 de ori pronunţarea sentinţei în dosar.

Conform deciziei instanţei, Daniel Neagoe Dumitru a primit câte 5 ani închisoare pentru 3 infracţiuni de luare de mită. Pedepsele au fost contopite, fiind adăugat un spor de pedeapsă de un an, astfel încât fostul director va executa 6 ani închisoare.

Pe de altă parte, Daniel Neagoe Dumitru a fost achitat pentru abuz în serviciu, judecătorul invocând o decizie a Curţii Constituţionale din 2017 privind această infracţiune.

  

De asemenea, a fost încetat procesul penal în legătură cu săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, deoarece fapta s-a prescris.

Tribunalul a mai dispus confiscarea de la fostul director a sumei de aproximativ 575.000 lei, însă instanţa a lăsat nesoluţionată acţiunea formulată de compania Poşta Română, care se constituise parte civilă în dosar cu sumele de 1.595.739 lei şi 1.267.741 lei.

În decembrie 2016, Daniel Neagoe Dumitru a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită – trei fapte, abuz în serviciu – două fapte şi conflict de interese.

Continuarea pe digi24.ro

Related posts

Polonia a livrat „mai multe” avioane de luptă MiG-29 Ucrainei

Redacția

Ministerul Finanțelor vrea ca Fondul Proprietatea să ajute la PNRR / România urmărește crearea a până la 20 de Fonduri cu o finanțare europeană de 400 milioane euro

Redacția

Ciolacu cere criterii de performanță în învățământ după ultimele rezultate la testele PISA

Redacția
Încarcă...