NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Daca nu respecti legea, Fiscul te poate radia din registru

Fiscul poate sa anuleze din oficiu inregistrarea contribuabililor in scopuri de TVA. Asta daca nu sunt respectate prevederile Codului Fiscal. Anularea din oficiu are loc atunci cand asociatii sau administratorul firmei sau persoana impozabila insasi au inscrise in cazierul fiscal infractiuni de natura celor prevazute de Codul Fiscal sau exista atragerea raspunderii solidare cu debitorul declarat insolvent sau insolvabil, stabilita prin decizie a organului fiscal competent si ramasa definitiva. In aceste cazuri, anularea inregistrarii in scopuri de TVA este valabila de la data comunicarii.

Cu aceeasi data se anuleaza si certificatul de inregistrare, dar si inregistrarile efectuate in registrul operatorilor intercomunitari. Incepand cu 1 februarie, a fost introdusa obligatia persoanelor impozabile inscrise in registrul operatorilor intercomuntari de a depune la Fisc cazierul judiciar al noilor administratori, precum si al noilor asociati care detin minim 5 la suta din capitalul social al societatilor (cu exceptia societatilor pe actiuni), in termen de 30 de zile de la data modificarilor. Persoanele care nu respecta aceasta obligatie sunt radiate din oficiu de catre Fisc.

Advertisements
  

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Oportunităţi de finanţare a cercetării printr-un inedit program al UE

Redacția

Zeci de mii de români riscă să rămână fără mașini. Service-urile anunță: “De azi nu se mai comandă piese de import. Lucrăm din stoc”

Redacția

Avertisment dur din partea Comisiei Europene pentru Parlamentul României: CE cere Parlamentului să “regândească” modificarea Legilor justiţiei si a Codurilor penale şi avertizează cu privire la pericolul regresării

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site