NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cutremul de noaptea trecută din Vrancea s-a resimțit și la Iași

Un seism cu magnitudinea în jur de 5 grade s-a produs în regiunea Vrancea noaptea trecută, la ora 22:45. O zguduitură puternică a fost simţită la Iași și Chişinău.

Potrivit datelor Institutului Naţional pentru Fizica Pământului de la Bucureşti, seismul a avut loc la o adâncime de 107 kilometri şi a avut 4,8 grade pe scara Richter.

„La ora 22:45, în zona de sud a zonei Vrancea, Muntenia, a avut loc un cutremur cu magnitudinea în jur de 5 grade, iar pe teritoriul Republicii Moldova intensitatea a fost cuprinsă între 4-5 grade. Astfel de cutremure nu pot provoca deteriorări. Ele nu prezintă un careva pericol. Pot fi replici ale seismului. Vor mai fi astfel de cutremure. Este un an activ din punct de vedere seismic, iar cutremurul acesta ne aminteşte că locuim într-o zonă seismică”, a declarat Vasile Alcaz, director al Institutului de Geologie şi Seismologie al Academiei de Ştiinţe din Moldova, citat de Publika.md.

  

 Cutremurul a fost resimțit pe o arie largă în sudul și estul țării, cu intensități de III și IV grade pe scara Mercalli, la Iași, Vaslui, Bacău, Galați, Brăila, Focșani, Ploiești, Buzău, Slobozia și în numeroase alte localități; în București intensitatea mișcării seismice a fost de III-IV grade pe scara Mercalli. De asemenea, cutremurul a mai fost resimțit și în Basarabia, mai ales la Chișinău.

sursa ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Lista lui Olariu cu privire la străzile ce trebuie pietruite cu prioritate

Marius Parteni

Primăria preia parte din rețelele de iluminat de la DelGaz Grig, și continuă să promită investiții

Marius Parteni

Avertizare meteo de NINSORI pentru zona Moldovei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site