NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Curtea de Conturi face controlul anual în Primărie! Bodoașcă vrea să afle dacă proiectul igienizării subsolurilor de bloc, este legal!

Inspectorii Curții de Conturi fac în aceste zile controlul anual în Primăria Municipiului Pașcani. Anunțul a fost făcut de administratorul public Claudiu Bodoașcă. Acesta a explicat în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc ieri, că va profita de situație pentru a verifica legalitatea proiectului de hotărâre privind igienizarea subsolurilor de bloc.

„Susțin în continuare că acel proiect  cu ajutorul pentru igienizarea subsolurilor este legal. Din partea funcționarilor din Primărie avem opinia că este ilegal, că nu se poate implementa. Susțin în continuare că se poate face. Am exemple de bune practici. În acest moment în Primărie se desfășoară controlul anual făcut de Curtea de Conturi. O să profit de ocazie și o să-i întreb și pe dumnealor,” a declarat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

Proiectul a fost inițiat de grupul de consilieri PNL în ianuarie 2020 pe vremea cînd erau în opoziție. Acesta prevedea un ajutor financiar de până la 5.000 lei, iar din acești bani 80% ar urma să fie suportați din bugetul local, iar diferența din banii cetățenilor.

Conform regulamentului anexat proiectului de hotărâre, asociațiile interesate trebuie să depună o cerere la Primărie. Aceasta trebuie adoptată în Adunarea Generală a Proprietarilor, prin acordul a jumătate plus unu din numărul total de membri.

  

Punerea în aplicare a Regulamentului de acordare a unui sprijin financiar asociațiilor de proprietari din Municipiul Pașcani, în vederea înlocuirii branșamentelor de canalizare din subsolul blocului până în rețeaua de canalizare stradală și igienizării subsolurilor, se face de către o Comisie numită prin Dispoziție a Primarului Municipiului Pașcani. În cazul acordării finanțării, lucrările vor fi realizate de firme de specialitate. La finalul acestora se va face recepția lucrărilor.

Proiectul a ajuns cu greu pe masa aleșilor locali, însă a fost respins de fosta majoritate din Consiliu Local, PSD – PMP, pe motiv că ar fi ilegal.

Advertisements

Related posts

Propunere la dezbaterea publică:”Să mergem vineri la şedinţă să îi sufocăm, cum ne-au sufocat ei pe noi”

Marius Parteni

Afaceriști blocați cu tupeu sau din nepricepere! Proiecte de vânzare a unor terenuri semnate pe genunchi de primar

Marius Parteni

HARTĂ: Aici puteți urmări unde sunt utilajele de deszăpezire pe traseu în județul Iași!

Redacția
Încarcă...