NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție Uncategorized

Curg amenzile din cauza lipsei organizării comerțului în piața vale din Pașcani

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii pășcăneni. Timp de două ore, oamenii legii au dat 29 de sancțiuni, multe dintre ele în piața din zona vale a municipiului.  În cadrul acțiunii au fost verificate 12 unități comerciale și au fost controlate 51 autovehicule, fiind legitimate 66 persoane.

”La data de 28 mai a.c., în intervalul orar 10:00 – 12:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani și Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani, împreună cu un reprezentant al Poliției Locale Pașcani, au acţionat, pe raza de competenţă, pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere și combaterea faptelor de comerț ilicit. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 29 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.650 lei, dintre care 14 conform O.U.G. nr. 195/2002, 10 conform Legii nr. 12/1990 și 5 conform Legii nr. 61/1991”, ne-a precizat Beatrice Romanescu, purtător de cuvânt IPJ Iași.

Un comerciant din zona vale a primit o amendă de 5.000 lei, deoarece a efectuat activități de comerț în alte locuri decât cele prevăzute de legislația în vigoare. Alți doi agenți economici au primit câte o amendă de  500 lei fiecare, pentru că au fost depistați în timp ce  vindeau produse agro-alimentare, fără a avea prețurile afișate. Sancțiuni au fost aplicate și șoferilor aflați în zona pieței vale, din cauza încălcării regimului rutier. Nu este singura acțiune de acest gen, făcută în ultima perioadă de către polițiști, atât în piața vale, cât și în deal.   

Advertisements

Related posts

Bărbat condamnat de Judecătoria Pașcani la 8 luni de închisoare, a fost băgat după gratii

Redacția

Ziua Constituției României

Redacția

Monedă din perioada 1572-1574 descoperită în județul Neamț. Polițiștii s-au sesizat din oficiu

Redacția
Încarcă...