NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Cupa Dacilor – o competiție finalizată cu succes la Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos

Un nou an școlar bate la ușă la Liceul Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos, cu speranță pentru normalitate și toate intențiile de a asigura celor 853 de elevi ai școlii oportunități adecvate nevoilor lor de dezvoltare.

Pe ultima sută de metri a pregătirii unei noi etape din perioada de școlaritate a tinerilor, 4 septembrie 2021 s-a constituit într-o zi specială pentru învățământul ieșean și nu numai, dat fiind faptul că echipa de management a instituției a organizat cu succes, alături de Clubul Sportiv „Viitorul” Târgu Frumos și alți reprezentanți ai comunității locale, prima ediție a Cupei Dacilor, competiție de judo desfășurată în Sala de Sport a Liceului Teoretic „Ion Neculce”, cu participarea a 200 de copii și adolescenți din 17 cluburi sportive din țară și din Republica Moldova.

Pe fundalul unei perioade pline de provocări, care a impus restricții de distanțare socială pentru siguranță și, implicit, modificări fluctuante ale strategiilor educaționale, ziua de ieri a fost un semnal de conștientizare a beneficiilor sportului pentru formarea și educația tinerilor, a dezvoltării unei conduite-model, bazate pe disciplină, respect și dorință de evoluție, precum și a importanței raporturilor interumane, pe toate nivelurile. Reușita acestui proiect constă în colaborare, în efortul comun al comunității locale și în conturarea, în rândul tinerilor, a sentimentului de apartenență la comunitatea din care fac parte, în pofida lacunelor produse prin substituirea contactelor personale cu relaționarea virtuală.

Liceul Teoretic „Ion Neculce” se implică activ în comunitatea locală și întregește oferta sa prin programe și proiecte educative ce țintesc împuternicirea tinerilor și creșterea motivației lor pentru învățare, ne comunică domnul director, prof. dr. Sergiu-Constantin Enea. Prima ediție a competiției de judo „Cupa Dacilor” rămâne o necesară experiență de învățare prin exemplul sportului, activitate cu importanță deosebită pentru sănătate și modelarea echilibrată a personalității umane. Târgu Frumos este un oraș cu un venerabil istoric de 573 de ani, însă este și un oraș al viitorului, iar pentru elevi merită să valorificăm resursele disponibile pentru formarea lor.

  

Sportul și cultura, alături de educație, reprezintă domeniile afectate direct de pandemie, or acest eveniment, cu rezonanță istorică, ce s-a bucurat și de prezența Asociației Geto-Dacii din Moldova din Iași și a Clubului Sportiv Steel Man din Târgu Neamț, vine să compenseze din aceste neajunsuri, devenind, totodată, un standard de performanță organizatorică, cu multe aspecte inedite de inovație. De asemenea, evenimentul a devenit emblematic pentru Târgu Frumos întrucât, prin implicarea semnificativă a autorităților locale și a sponsorilor, a demonstrat că oamenii locului manifestă interes pentru viitorul comunității, oferind un model de responsabilitate civică.

continuare pe www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

Los Anonimos Band duminică la Târgu Frumos, la Târgul de Toamnă

Marius Parteni

Noi posturi scoase la concurs la Primăria Târgu Frumos

Irina Gherasim

Buget fără precedent pentru manifestarea din acest an a Zilelor Orașului Târgu Frumos

Ema Roman
Încarcă...