NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cunoscuta jurnalistă rusă Ksenia Sobceak, vizată de o anchetă penală pentru „fake news”

Cunoscuta prezentatoare de televiziune şi jurnalistă rusă Ksenia Sobceak este vizată de o anchetă penală din cauza unei informaţii pe care poliţia o consideră a fi „fake news”, a relatat luni agenţia oficială rusă de presă TASS, citând o sursă neidentificată din cadrul forţelor de ordine, informează Agerpres.

Sobceak, al cărui tată defunct a fost primarul oraşului Sankt-Petersburg în anii 1990 şi a lucrat îndeaproape cu Vladimir Putin, găzduieşte un canal YouTube cu peste 3 milioane de abonaţi. De asemenea, jurnalista, care în prezent se află în Occident, a înfiinţat un cont pe Telegram unde prezintă cu regularitate cazuri critice la adresa eforturilor de mobilizare ale autorităţilor ruse.

Agenţia TASS a comunicat că ancheta împotriva Kseniei Sobceak ar avea legătură cu „finanţarea de către stat” a unor festivaluri şi că ea ar putea fi acuzată în baza unui articol din legislaţia rusă care prevede pedepse cu trei ani de închisoare.

Nici Ksenia Sobceak, 40 de ani, nici reprezentanţii canalului său media nu au răspuns pentru moment unei solicitări a agenției Reuters de a comenta informaţia difuzată de TASS.

Advertisements
Advertisements
  

Sobceak a evitat până acum urmărirea penală, dar autorităţile au cercetat-o în trecut pentru difuzarea aşa-numitei „propagande LGBT” şi a unor declaraţii în care susţinea că peninsula Crimeea este ucraineană după anexarea acesteia de către Rusia în 2014.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ce au descoperit anchetatorii despre tânărul care a provocat un accident soldat cu şase răniţi în timp ce făcea live pe Facebook (VIDEO)

Redacția

Efect al plecării grupului Orban din PNL: Demisii în lanţ din TNL Sector 3 şi dizolvare a unei organizaţii

Redacția

Sorin Grindeanu transmite că ”s-a săturat” ca disconfortul bucureștenilor la metrou să fie folosit ca ”mijloc de presiune” asupra Ministerului Transporturilor și Guvernului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site