RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum vor stabili poliţiștii amenda pentru cei care nu poartă mască. În ce caz ai putea fi sancționat cu 2.500 de lei

Începând de astăzi, amenda pentru cei care nu poartă mască de protecție este cuprinsă între 500 lei şi 2.500 lei. Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Dumitru Coarnă, a explicat cum vor decide agenții limita amenzii.

Poliţistul apreciază dacă aplică minimul sau maximul sancţiunii în funcţie de comportamentul cetățenilor.

„Dacă omul vine şi spune: <Am greşit, nu mai fac, e pentru prima oară>, înseamnă circumstanţe atenunate”, spune Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

Diferenţa între minim şi maxim este mare, însă agenţii vor aprecia sancţiunea în funcţie de comportamentul nostru.

  

„El ce face ca să stabilească? Se uită la contravenient: e în vârstă, nu are antecedente, a avut un comportament corect, recunoaşte fapta. Când discut cu el aceste lucruri şi analizez, de ce să-i dau omului 2.500 lei, îi dau minimul, 500 lei”, a declarat, pentru Mediafax, Dumitru Coarnă.

Dacă facem scandal, nu recunoaştem că am greşit, nu ne legitimăm – înseamnă circumstanţe agravante şi putem fi amendați cu 2.500 lei, adică maximul prevăzut de lege.

„Dacă omul vine şi spune: „Am greşit, nu mai fac, e pentru prima oară” înseamnă circumstanţe atenunate şi poliţistul poate să-mi aplice chiar avertisment. Atenţie mare, poliţistul poate să aplice şi avertisment conform OG 2/2001”, a mai explicat Coarnă.

Trebuie menţionat că în 15 zile de la comunicarea procesului verbal corespunzător se poate plăti jumătate din amendă.

DIGI24

Related posts

Un copil de un an și jumătate a fost dus la spital după ce a căzut într-un lac din Harghita/ Copilul respira, dar era inconștient

Redacția

Un câine a intra pe teren la un meci din Mexic și i-a lăsat pe fotbaliști fără minge

Redacția

SuperLiga: Sepsi vs CFR Cluj – Miză imensă pentru gazde

Redacția
Încarcă...