RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum va fi vremea în intervalul 18-24 mai 2020. ANM anunță câteva zile cu temperaturi scăzute, cu vreme instabilă

Meteorologii anunță că în perioada 18-24 mai vom avea parte de o vreme instabilă și mai rece față de zilele precedente. Temperatura maximă înregistrată în Iași va fi de 18 grade. Înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse, ziua în majoritatea regiunilor. În regiunea Moldovei valorile termice vor fi apropiate de valorile medii anuale. Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Vremea în județ în intervalul 18-24 mai 2020 va fi preponderent rece. Potrivit ANM, vineri, 22 mai, cerul va fi parțial noros, cu temperaturi cuprinse între 17 și 7 grade Celsius. Maximă zilei va fi de 17 grade, vântul va sufla cu 18 kilometri la oră, cu rafale de 47 de kilometri la oră. Potrivit ANM în această zi sunt șanse mari de căderi de precipitații. Minima nopții este de 7 grade Celsius. Sâmbătă, 23 mai, maxima zilei va fi de 15 grade Celsius și minimă de 9 grade Celsius pe timpul nopții. Vântul va sufla în rafale de 43 de kilometri la oră. Duminică, 24 mai, maxima zilei va fi de 18 grade Celsius. Pe timpul nopții vor fi înregistrate 8 grade Celsius. Vântul va sufla cu 11 kilometri la oră, iar șansele de precipitații sunt ridicate, de 65 la sută.

Vremea în Moldova în intervalul 18-24 mai va fi mai rece, cu temperaturi maxime de 17-19 grade

La mijlocul acestei săptămâni de prognoză vremea va deveni răcoroasă, chiar rece în timpul dimineților, cu medii ale valorilor maxime de 17-19 grade și minime ce vor scădea spre 6 grade. În primele două zile ale intervalului valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, respectiv maxime la nivelul județului în jur de 24 de grade și minime de 10-12 grade. După acest interval se vor înregistra ușoare variații, însă tendința temperaturii va fi de creștere, astfel încât de săptămâna viitoare vor fi temperaturi mai ridicate. Se vor semnala averse locale în 19 și 20 mai, dar cu o probabilitate mai mare în intervalul 24-28 mai. În intervale scurte de timp ori prin acumulare se vor totaliza cantități de apă ce vor depăși 15-25 l/mp și pe arii restrânse 30-40 l/mp. Vântul va avea intensificări cu precădere asociate ploilor când foarte probabil pe suprafețe restrânse va lua aspect de vijelie.

bzi

  

Related posts

Simona Halep, învinsă la revenire după un duel de aproape trei ore – Danielle Collins, în optimi la Montreal

Redacția

Sondaj. PSD, lider detașat. PNL, avans fragil în fața AUR. Cine mai prinde Parlamentul

Redacția

Xiaomi şi-a prezentat primul automobil electric şi vrea să devină un producător de top

Redacția
Încarcă...