NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Cum se vor desfășura orele în ultima săptămână de școală, când are loc și Evaluarea Națională. Precizările ministrului Educației

Orele în ultima săptămână de școală, care se suprapune cu examenul de Evaluare Națională se pot organiza și cu prezență fizică acolo unde este posibil, și online, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Consiliile de Administrație, conducerile școlilor, au obligația de a lua cele mai bune decizii pentru a reuși să îmbine ambele cerințe în funcție de specificul școlii”, a spus Sorin Cîmpeanu, luni seară, la TVR.

Ministrul Educației a admis că în unele școli se vor face ore online, dar a precizat că „nu e neapărat ca centrul de examen să acopere întreaga școală, există școli care se pot organiza să facă și ore cu prezență fizică”.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că Evaluarea Națională începe în 22 iunie și speră că rezultatele vor fi bune.

  

„La simularea Evaluării Naționale, rezultatele au fost îmbucurătoare, peste 65% dintre elevi au reușit să promoveze, este cel mai bun rezultat din ultimii 6 ani. Asta îmi dă încredere că elevii vor fi pregătiți, în pofida tuturor dificultăților”, a precizat ministrul Educației.

Școala se termină în 25 iunie, cu excepția elevilor din clasele terminale.

digi24

Advertisements

Related posts

Final de proiect Erasmus Plus la Colegiul Tehnic CF “Unirea”

Redacția

O nouă activitate duplex, între Clubul Copiiilor și o școală din Republica Moldova. Au sărbătorit 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Ema Roman

Biblioteca Municipală a primit o donație de cărți

Irina Gherasim
Încarcă...