RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
SănătateSocial

Cum se desfășoară terapia cu laser pentru a renunța la fumat. Medic pneumolog: „Sunt necesare mai multe studii”

„Terapia cu laser este o metodă alternativă și relativ nouă pentru renunțarea la fumat, care oferă un tratament non-invaziv și cu puține efecte secundare. Este recomandat să fie utilizată ca parte a unui program comprehensiv de renunțare la fumat, care include suport psihologic, tratament medicamentos și alte strategii comportamentale. Eu nu cred în această metodă pentru că sunt necesare mai multe studii ca să confirme afirmațiile celor care practică această metodă. Deși poate ajuta la reducerea simptomelor de sevraj, nu înlocuiește motivația personală și angajamentul de a renunța la fumat”, a declarat prof. dr. Traian Mihăescu, medic primar pneumolog.

 Prof. dr. Traian Mihăescu, medic primar pneumolog, explică faptul că metoda laser folosește fotobiomodularea pentru a ajuta la renunțarea la fumat. Procedura implică stimularea cu un fascicul laser de intensitate scăzută a punctelor specifice de acupunctură din urechi. Teoria din spatele acestei metode sugerează că stimularea acestor puncte ajută la reducerea poftei de țigară, ameliorarea simptomelor de sevraj ale nicotinei și stimularea eliberării de endorfine, care au un efect calmant și pot reduce stresul asociat cu renunțarea la fumat.

Procedura de obicei presupune o sesiune de laser care durează aproximativ 30 de minute. Astfel, nu este necesară anestezie și nu există efecte secundare cunoscute, majoritatea oamenilor observă o reducere a poftei de țigară după prima sesiune și pot fi recomandate sesiuni suplimentare pentru a consolida rezultatele.

 De obicei, procedura implică o sesiune de laser care durează aproximativ 30 de minute. Nu este necesară anestezia și nu s-au raportat efecte secundare cunoscute. Mulți participanți observă o reducere a poftei de țigară după prima sesiune, iar sesiuni suplimentare pot fi recomandate pentru consolidarea rezultatelor. Însă, studiile privind eficacitatea ședințelor cu laser în renunțarea la fumat au furnizat rezultate variate. Unele cercetări au demonstrat că este semnificativ mai eficientă decât un placebo în sprijinirea oamenilor să renunțe la fumat. În schimb, altele nu au găsit diferențe semnificative între tratamentul cu laser și un placebo. Este important de subliniat că metoda laserului nu reprezintă o soluție miraculoasă și nu poate fi garantată eficacitatea sa pentru fiecare individ. Recomandarea medicilor este să combinăm tratamentul cu laser cu alte metode, cum ar fi terapia de substituție cu nicotină sau consilierea. De asemenea, trebuie menționat și costul sesiunilor de laser care pot varia în funcție de clinică.

  

Conform opiniei medicilor, utilizarea sesiunilor cu laser pentru a renunța la fumat este o opțiune promițătoare, dar necesită mai multe cercetări pentru a confirma eficacitatea sa.https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/cum-se-desfasoara-terapia-cu-laser-pentru-a-renunta-la-fumat-medic-pneumolog-sunt-necesare-mai-multe-studii–1637059.html

Related posts

Gripă, răceală sau coronavirus? Greu de deosebit, pentru că simptomele sunt asemănătoare

Redacția

Alexandru Rafila: În primăvară cred că vom ajunge la normalitate în ce privește activitatea socială, economică și culturală

Redacția

AJOFM: 109 locuri de muncă vacante la Pașcani (DOC)

Redacția
Încarcă...