RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum se desfășoară „referendumurile” orchestrate de Kremlin în Ucraina: Vot din ușă în ușă, secții în Rusia pentru „refugiați” / Întrebarea de pe buletinele din Herson și Zaporojie

„Referendumurile” privind aderarea la Federația Rusă au început vineri în părți ale Ucrainei controlate în totalitate sau parțial de Moscova, Kievul și Occidentul calificându-le drept o „farsă”, transmite AFP.

Panou electoral în Lugansk: „Cu Rusia, pentru totdeauna. 27 septembrie”Foto: AP / AP / Profimedia

Votul, care a început la 08:00 în Ucraina, urmează să se desfășoare până la 27 septembrie în regiunile separatiste pro-ruse Donețk și Lugansk, precum și în zonele ocupate Herson și Zaporojie.

  

Aceste scrutine, anunțate la începutul săptămânii și organizate în grabă, au fost denunțate de guvernul ucrainean și de susținătorii săi occidentali, care acuză Moscova de confiscarea unor porțiuni întregi de teritoriu, cum a făcut cu peninsula Crimeea în 2014.

Chiar dacă nimeni nu are dubii care va fi rezultatul acestor referendumuri, ele anunță o escaladare a conflictului, Moscova mergând până la a amenința cu lovituri nucleare pentru a apăra ceea ce consideră a fi teritoriul „său”.

„Organizarea acestui referendum este un pas istoric (…) Ne întoarcem acasă!”, a declarat liderul regiunii separatiste pro-ruse Donețk, Denis Pușilin, într-o înregistrare video postată vineri dimineață pe Telegram.

Vot din ușă în ușă, secții deschise în Rusia pentru „refugiați”

În condițiile în care luptele continuă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Discuții la Guvern despre măsurile de reducere a deficitului bugetar SURSE

Redacția

VIDEO Liga 1: Rapid, fără gol primit, a câștigat trei meciuri în patru etape (1-0 vs FC Argeș)

Redacția

Ciolacu: Compensarea preţurilor la energie trebuia să fie pe o perioadă limitată. Nu se mai poate continua pe o perioadă lungă cu această ordonanţă

Redacția
Încarcă...