RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Cum să te protejezi în zilele caniculare: Sfaturi esențiale din partea unui medic cardiolog

Un doctor cardiolog român atrage atenția că în perioada caniculară trebuie să fim foarte atenți la excesul de efort fizic și vine cu o serie de recomandări pentru a evita anumite complicații care pot să apară din cauza temperaturilor ridicate.

Cardiologul Florin Mitu afirmă că, în această perioadă caniculară, persoanele hipertensive sau cele cu afecţiuni cardiovasculare trebuie să îşi adapteze medicaţia în funcţie de aceste modificări ale temperaturilor de vară şi recomandă tuturor atenţie sporită la efortul fizic, mai ales în cazul agricultorilor.

„În primul rând, în perioada caniculei trebuie să ştie orice persoană care are afecţiune cardiovasculară sau care are nişte factori de risc să evite orele de vârf în care expunerea solară este foarte mare. Mă refer aici între orele 10:00 – 11:00 şi 16:00 – 17:00, când temperaturile sunt excesiv de ridicate şi riscul de insolaţie este foarte mare.

Pe de altă parte, sunt persoane care au diferite comorbidităţi. Mă refer aici la pacienţii cu diabet zaharat, pacienţii cu complicaţii cardiovasculare, accidente vasculare, care au suferit diferite intervenţii cardiace.

  

Aceşti pacienţi trebuie să fie atenţi în special la valorile tensiunii arteriale care trebuie controlate, pentru că în perioada caniculei şi prin vasodilataţie putem avea variaţii tensionale, atât creşteri, dar şi scăderi de tensiune arterială”, a declarat, pentru Agerpres, prof.univ.dr. Florin Mitu, şeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului de Recuperare din Iaşi.

continuare AICI

Related posts

Studiu: Numărul vacilor din Uniunea Europeană trebuie să scadă, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră

Redacția

Când am putea scăpa de Covid în România. Explicațiile lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare

Redacția

Ieșenii ar urma să plătească de la 1 februarie consultațiile la medicii de familie

Redacția
Încarcă...