NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
MagazinMonden

Cum să te comporți când joci la un cazino

Deși scopul principal al mersului la cazinou este să te distreze, există anumite reguli pe care fiecare jucător trebuie să le respecte pentru a face această experiență cât mai plăcută. Dacă nu ai mai fost la un cazinou terestru, va trebui să înveți câteva elemente de bază despre cum să te comporți, despre lucrurile care sunt permise și cele care nu sunt acceptate într-un cazino.

În cazul ești deja amator de pariuri online, e important să știi că în cazinourile terestre eticheta este extrem de importantă. Din acest motiv, am pregătit un set de reguli de bază pe care este nevoie să le avem în vedere atunci când pășim într-un cazino terestru. Atenție nu discutăm în acest articol de cazinourile comune, unde nu există prea multe etichete, ci de cele reputabile, care păstrează regulile tradiționale.

Îmbracă-te corect

Dacă vrei să te încadrezi bine în peisajul unui cazino reputabil, îmbracă-te la patru ace! Nu înseamnă că trebuie să cheltuiești o avere pe haine „adecvate”, ci doar să ai o ținută decentă. Cu alte cuvinte, planifică-ți ținuta de cazino și adoptă un look semi-formal.

Fii politicos față de dealer și față de ceilalți jucători

Indiferent dacă câștigi sau pierzi, reține că trebuie să fii politicos. Știm cu toții cât de ușor este să te lași purtat de val, așa că urmărește-ți comportamentul față de alte persoane. În cazul în care câștigi, încercați să nu îți arăți bucuria într-un mod exuberant, iar dacă pierzi, fii liniștit și mergi mai departe cu jocul.

Advertisements
  

Cunoașteți regulile

Una dintre regulile cazinoului este ca întotdeauna să aștepți, să ai răbdare și să urmărești câteva mâini ale oricărui joc de masă înainte de a te așeza la masă. În acest fel, poți afla câteva reguli de bază privind eticheta cazinoului și poți veni cu propria strategie de joc. Apoi, asigură-te că verifici care sunt limitele de pariurile minime și maxime ale fiecărei mese, deoarece aceste valori pot să difere.

Când și cum să lași bacșiș

Bacșișul nu e obligatoriu, dar, desigur, este apreciat. Cât de mult vei da bacșiș depinde în totalitate de tine. Cu toate acestea, există anumite norme. De exemplu, la turneele de poker un procent standard este de 3%, în timp ce în unele cazinouri se recomandă acordarea a aproximativ 10-15% din suma totală a buy-in-ului. De asemenea, această strategie se aplică și în cazul chelnerilor. Dar, rețin un lucru – în unele cazinouri nu este permisă aducerea băuturii la masa de joc.

Maniere la masă

Dacă vei vrea să comanzi o băutură, asigură-te că semnalizați politicos acest lucru. Nu este nevoie să mergi la bar; fă un semn chelnerului și acesta îți va aduce băuturile.

În majoritatea cazinourilor terestre, jucătorii au voie să bea și să mănânce. În unele locuri se poate cere jucătorilor să folosească suporturi pentru pahare, pentru a evita vărsarea băuturilor. În ceea ce privește mâncarea, poate fi o idee bună să nu alegi mâncărurile cu miros puternic.  

Păstrați-vă calmul. Fii calm atunci când suferi o înfrângere

Este complet normal să te simți trist după o înfrângere gravă. Deși unii jucători au tendința de a da vina pe dealer sau de a considera că partida nu a fost corectă, aceste situații sunt foarte improbabile și, mai important, nicio mormăială nu va schimba rezultatul unui joc. Așadar, fii temperat atunci când pierzi un joc, nu arunca jetoanele sau cărțile și nu ridica tonul, deoarece poți deveni extrem de ușor un oaspete nedorit la acel cazino.

Bucură-te de joc

Deși uneori tensiunea poate părea prea mare, când ești la un cazino, principalul tău scop ar trebui să fie să te distrezi. Așadar, relaxează-te și ia-o ușor. Nu uita să apreciezi fiecare joc, iar în cazul în care ești începător, nu te lăsa intimidat de cei cu experiență. Amintește-ți că toți au plecat de undeva. Ori de câte ori ai dubii, întreabă într-o manieră politicoasă și nimeni nu se va simți deranjat.

Ce sa nu faci la cazino

Acum că am stabilit care sunt lucrurile de care este necesar să ții cont într-unc azino, haide să vedem ce nu trebuie să faci.

Nu cere sfaturi dealerului sau altui jucător

Nu discuta strategia ta de joc cu dealerul sau cu alți jucători și nu cere sfaturi altor jucători de la masă. Asigură-te că te concentrezi doar asupra propriului joc fără să ai reacții evidente sau să discuți mâna de cărți în timpul jocului.

Nu îți folosi telefonul și evită să cazi în capcana de a face poze

Nu doar că folosirea telefonului în timpul jocului nu este etică, ci este și nepoliticos. De fapt, majoritatea dealerilor vor cere jucătorilor să oprească telefoanele în timpul jocului. În cazul în care trebuie să efectuezi un apel, îndepărtează-te de la masă între mâini. Lasă selfie-ul și concentrează-te pe joc.

Nu ridica tonul 

Este extrem de important să rămâi calm și să nu strigi sau să ai conversații agresive în timp ce te afli la o masă de joc. Încearcă să nu iei lucrurile personal și să țipi la dealer sau la alți jucători. După ce jocul tău s-a terminat și ai părăsit masa, poți începe să bei, să strigi sau să te bucuri de victorie.

Nu consuma alcool fără măsură

Deși cazinourile sunt considerate locuri în care adulții se pot relaxa, pot bea o băutură sau se pot distra, niciodată nu este recomandat să bei prea mult. După ce depășești o limită, șansele să ai un comportament inadecvat cresc semnificativ. În plus, riscul de a pierde bani este extrem de mare atunci când îți pierzi concentrarea din cauza alcoolului.

Advertisements

Nu atinge jetoanele odată ce ele sunt pe masă

După ce ai așezat jetoanele pe masă, nu le mai atinge. Nu te poți răzgândi în ultimul moment, deoarece acest lucru ar fi considerat o înșelătorie. Așadar, când iei decizia, e nevoie să rămâi la ea.

Nu discuta strategia altor jucători

Este important să fii atent la ceilalți jucători, însă este la fel de important să le arăți respect. Ține cont de faptul că toți încearcă să se concentreze asupra mișcărilor lor, așa că evită să întrerupi jocul discutând strategia lor. Dacă trebuie, pune întrebări între mâini, dar nu discuta o mână și nu reacționați la ea.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Prăjiturile sunt pasiunea ta? Află ce nu trebuie să îi lipsească unui cofetar în devenire!

Redacția

Premii pentru patru tinere pășcănence la Festivalul Internațional de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineri “Voci de Îngeri”

Oana Cordoneanu

Nimic nu e imposibil în fotbalul românesc: cerere în căsătorie inedită la Oradea. Protagonişti au fost tuşierii! (VIDEO)

Redacția
Încarcă...