NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cum puteţi ajuta animalele să treacă cu bine peste perioada rece. Ce boli pot face necuvântătoarele în timpul gerului

Deşi au blană, aceasta protejează doar parţial animalele de frig. La temperaturi scăzute, frigul este resimţit din plin şi de necuvântătoare. Cele mai expuse sunt animalele bătrâne, de rasă mică sau cu blana scurtă.

La fel ca şi oamenii, iarna sunt frecvente în rândul necuvântătoarelor virozele respiratorii, bronhopneumoniile, şocul hipotermic, afecţiunile coloanei, problemele cardiace. Medicii veterinari recomandă stăpânilor ca în cazul animalelor de apartament, acestea să fie îmbrăcate, iar cele de curte să nu fie legate şi ţinute într-un loc, pentru că ele au nevoie de mişcare ca să se poată dezmorţi. „Animalele de apartament trebuie îmbrăcate, iar cele care sunt de curte nu trebuie ţinute legate într-un loc.

Ar fi bine ca mâncarea şi apa pe care le-o dau să nu fie chiar reci. La noi, iarna, ajung multe animale cu probleme cardiace şi de coloană vertebrală din cauza frigului”, spune profesorul Gheorghe Solcan, şeful Clinicii Veterinare de la Universitatea de Agronomie din Iaşi. Important este ca, în perioada rece, porţia de mâncare să fie mai mare deoarece şi nevoile organismului la frig sunt mai mari. Este indicat ca măcar o masă pe zi să fie caldă.

Pentru animalele care stau afară este bine să aibă pregătit un culcuş, să li se pună o pătură sau paie care să le ţină cald. ‘’Noi avem haine pentru căţeii cu blană scurtă. L-am pus în cuşti saltele şi pături ca să se îmcălzească şi le oferim mâncare caldă, porţii mai mari’’, spune medicul veterinar Carmen Ştefan de la padocul din Tomeşti.

Sursa: Adevărul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Pierdut certificat constatator al SC Electro-Practic SRL

Redacția

Ai primit o amendă aplicată sau comunicată prea târziu? Iată cum poţi să ceri anularea sancţiunii

Redacția

Comisia Europeană, pregătită să propună SUSPENDAREA Tratatului Schengen. Ce înseamnă asta pentru România

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site