RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum prevenim dezinformarea în pragul de alegerilor ANALIZĂ

Specialiştii atrag atenția cǎ, în contextul celor patru rânduri de alegeri şi al situației externe de securitate, partidele ar trebui să își îndrepte resursele financiare către combaterea dezinformǎrii.

Specialiștii atrag atenția asupra mai multor măsuri necesare FOTO Shutterstock

Specialiștii atrag atenția asupra mai multor măsuri necesare FOTO Shutterstock

În timp ce experții arată că pericolul dezinformării se agravează pe măsura evoluțiilor din domeniul tehnologic, coordonatorii campaniilor electorale dau din umeri, afirmând că metoda principală de combatere este capacitatea oamenilor de a discerne.

  

Cu privire la problema dezinformării, a fost atrasă atenția în mai multe rânduri și la nivel european, acolo unde au existat mai multe semnale de alarmă cu privire la implicarea unor actori externi.

În pragul campaniilor pentru patru șiruri de alegeri, în România, liderii principalelor partide aflate la guvernare nu par să fi găsit încă soluțiile pentru combaterea dezinformǎrii. Mihai Tudose (PSD), liderul de campanie pentru europarlamentare, a explicat că soluția este concentrarea pe comunicarea proprie a partidului.

„Nu ai ce să faci. Dacă te apuci să răspunzi la fiecare să spui că nu este adevărat, rămâi blocat în chestia asta. Vom duce campania noastră, explicăm ce facem noi și lăsăm lumea să discearnă“,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Grindeanu, întrebat dacă PSD trebuie să vină cu linia întâi din partid în Guvern: Da! Am ajuns într-un punct în care avem nevoie de un compromis

Redacția

Ciolacu: Nu susţin introducerea impozitării progresive, până când ANAF-ul nu va fi digitalizat

Redacția

Generația Digitală: Modelarea viitorului României prin dezvoltarea talentelor, incluziune și educație

Redacția
Încarcă...