NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cum poți să-ți construiești un balcon, dacă ai o locuință la un parter de bloc din Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani are mai multe solicitări din partea unor cetățeni, care doresc să-și construiască un balcon pe domeniul public, însă până acum astfel de autorizații au fost emise foarte greu. Primarul Marius Pintilie a explicat că nu există un regulament în acest sens și a lăsat să se înțeleagă că din punctul său de vedere, orice construcție care modifică arhitectura unui bloc nu va fi aprobată.

Totuși, dacă solicitanții locuiesc la parterul unui bloc, iar balconul nu depășește linia balcoanelor de deasupra sa, atunci Primăria ar putea fi de acord cu aceste cereri.

„Ar trebui să avem un regulament, dar de principiu nu. Eu sunt de acord cu menținerea arhitecturii originale a blocurilor. Care au autorizații nu e problemă, care nu au autorizații vom vedea despre ce este vorba la momentul potrivit. Eu v-am spus punctul meu de vedere: pe cât posibil trebuie menținută arhitectura originală a blocurilor. Dacă balconul respectiv, vorbesc aum doar de parter, ar avea o dimensiune care să se încadreze exact cu celelalte balcoane de la etajele superioare, fără să schimbe pe ansamblu arhitectura generală a blocului, putem discuta acolo. În niciun altfel de construcții sub alte forme. Rămâne de discutat ce se întâmplă cu cotele indiviză de la teren, pentru că în momentul în care balconul de la parter ocupă o suprafață de teren perimetru aferent blocului se schimbă ca geometrie. În jurul unui bloc trebuie să ai zona de pretecție de 1 metru,” a explicat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Întrebat ce riscă cineva care se apucă să-și construiască un balcon fără a avea autorizațiile necesare de la Primărie, Pintilie a răspuns sec: „Ceea ce prevede legea”!

  

În 2013, Primăria a pus în dezbatere publică un regulament pentru construirea de balcoane și logii, însă acesta a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local, pentru a fi completat. Din păcate însă acesta a fost uitat în sertarele Primăriei.

Advertisements

Related posts

Primăria raportează cifre umflate la prinderea de maidanezi! În 2014 și 2015 au fost prinși aproape toți câinii fără stăpân din Pașcani! Vezi câți au fost eutanasiați! (DOC)

Răzvan Grecu

Consiliul Judeţean Iaşi a alocat 8 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii şi investiţii în infrastructura de drumuri judeţene

Redacția

Atenție, pășcăneni! Cad bucăți de tablă de pe acoperișuri

Marius Parteni
Încarcă...