RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Cum pot micii producători de legume şi fructe din județul Iaşi să îşi vândă marfa în Kaufland

Producătorii mici şi mijlocii de fructe şi legume din judeţul Iaşi care se înscriu în «Cooperativa Ţara mea», cât şi producătorii individuali au posibilitatea să îşi vândă marfa în locaţiile lanţului de magazine Kaufland. Programul se va desfăşura în sezonul de fructe şi legume din ţară, mai exact de la sfârşitul acestei luni şi până în luna octombrie 2021, cu posibilitatea de a fi extins pe termen mai lung. În sezon, sortimentul de legume şi fructe de la raft ajunge până la peste 90% produse româneşti, arată compania. 

Pentru acest proiect, Kaufland va colabora cu 237 de fermieri şi producători mici de pe teritoriul întregii ţări, înscrişi în Cooperativa Ţara mea, şi va colecta de la ei peste 9.000 de tone de fructe şi legume.  „Producătorii locali mici au în continuare nevoie de susţinere, mai ales într-o perioadă în care toată economia e pusă la grea încercare. (…) Cei care aleg să îi sprijine au numai de câştigat, fiindcă românii caută în magazine produsele locale, iar dezvoltarea sectorului agricol intern înseamnă deopotrivă şi dezvoltarea economiei locale, pe lângă cea a business-ului. (…)”, declară Valer Hancaş, director de comunicare şi afaceri corporative Kaufland România.

Totuşi, pentru a se alătura programului Kaufland, producătorii trebuie să îndeplinească câteva cerinţe, respectiv să fie certificaţi Global G.A.P. sau în curs de obţinere a certificării, să aibă disponibile cantităţile necesare de fructe şi legume agreate – ce pot fi planificate în avans, cât şi capacitate de prelucrare sau ambalare a produselor. De asemenea, trebuie să dispună de capacitate de răcire sau pre-răcire a produselor, capacitate logistică către depozitele centrale şi capacitate de stocare adecvată, dacă este necesar. 

ziaruldeiasi.ro

  

Related posts

Un român muncește două zile pentru un plin de benzină

Redacția

Case mai ieftine, chirii mai mari

Redacția

Un fermier ieşean care administrează 800 de hectare: „vine marfă din Ucraina cu preţ mult mai mic şi cu calitate execrabilă”

Redacția
Încarcă...