NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Cum îți poți îmbunătăți vederea dacă petreci mult timp în fața unui calculator

durere ochi

Studiile au demonstrat că peste 90% dintre oameni au disconfort în ochii lor după ce au lucrat la un computer. Dacă nu vă aflați în cei 10% dintre cei norocoși, citiți mai degrabă acest material.

Lucrătorii de birou și cei care sunt obligați să petreacă aproape întreaga zi la computer, mai devreme sau mai târziu încep să se plângă de durere în ochii lor. La urma urmei, orele nesfârșite de lucru la computer au o povară colosală asupra vederii. Mulți oameni spun că și citirea cărților deteriorează vederea. Și acest lucru este adevărat, dar există o mare nuanță: imaginea de pe monitor este formată din mii de pixeli, la care sistemul nostru vizual este slab adaptat, iar liniile continue de pe paginile cărților sunt la fel mult mai bine percepute de ochi.

Impactul negativ al computerului asupra vederii nu apare imediat, dar după 2-6 ore: există o senzație de „nisip” sub pleoape, roșeață și senzație de arsură la nivelul ochilor, cefalee etc. În plus, s-a dovedit: atunci când lucrăm la computer, clipim mult mai rar, datorită căreia corneea ochiului devine uscată și apar senzații dureroase la clipire. Toate acestea pot duce la astenopie – oboseală rapidă a ochilor. Simptomele sale includ scăderea acuității vizuale, bifurcația obiectelor, încetinirea schimbării vederii. Pentru a evita toate acestea, este imperativ să luați diferite măsuri pentru a întări viziunea.

Da, există exerciții pentru ochi. Și este cu adevărat foarte eficient: ajută ochii să se relaxeze după o muncă lungă și grea la computer.

  
  1. Închideți, apoi deschideți ochii larg de 6-7 ori cu o pauză de 30 de secunde.
  2. Uită-te în sus, în jos, la dreapta, la stânga unul câte unul, fără să întorci capul.
  3. Închideți ochii și masați ușor pleoapele timp de un minut.
  4. Rotiți ochii într-un cerc: mai întâi în jos, apoi în dreapta, în sus și în stânga. Apoi în direcția opusă.
  5. Deschide ochii larg pentru câteva secunde, apoi închide-i. Repetați acest lucru de mai multe ori.

Organizați-vă locul de muncă corect

Pentru a reduce efectele nocive ale unui computer, există multe detalii de luat în considerare, de la poziția corectă a monitorului până la iluminatul din cameră. Este important să faceți pauze scurte în timpul zilei de lucru, astfel încât ochii dvs. să aibă timp să se odihnească și să ventileze zona.

Nu utilizați computerul în weekend

Încercați să nu vă așezați la computer în weekend. Mai bine mergeți la natură cu familia sau prietenii, respirați aerul proaspăt – o astfel de distracție va aduce beneficii mari nu numai ochilor și vederii în general, ci și întregului corp.

bzi

Advertisements

Related posts

Infectările cu noul coronavirus explodează din nou. România depășește pragul de 1.300 de cazuri de COVID-19, un nou record în 24 de ore

Redacția

Un pensionar, ars la propriu în sala de tratament de la Staţiunea Nicolina

Redacția

Salate de primăvară. 10 combinații sănătoase pentru organism

Redacția
Încarcă...