RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt diversNațional

Cum eficientizăm managementul personalului cu un software resurse umane?

Managementul personalului a devenit un proces dificil de gestionat fără un soft administrare personal. Într-un mediu de muncă tot mai dinamic, în care schimbările par să fie la ordinea zilei, angajații HR pot ajunge să se simtă copleșiți de sarcinile de rutină. Sistemele de management de personal, precum un software resurse umane sau un soft administrare personal, te pot ajuta să te degrevezi de activitățile manuale.

Mai mult, soluțiile digitale contribuie și la evitarea erorilor umane, automatizarea proceselor HR și îmbunătățirea productivității angajaților. Astfel, un proces provocator ca cel de management de personal, devine mai simplu și mai intuitiv, ocupând o mai mică parte în programul specialiștilor.

Un soft administrare personal îți permite gestionarea rapidă a datelor

Cu ajutorul unui software resurse umane care are integrat un modul de administrare personal, poți gestiona diverse categorii de date într-un timp mai scurt. Soft-ul te ajută să administrezi datele personale ale angajaților precum: adrese, date de contact, conturi bancare, date despre educație, calificări, stare civilă, informații despre persoanele aflate în întreținere, date medicale și așa mai departe. Mai mult, pentru noii angajați datele se pot transfera chiar din soft-ul de recrutare.

  

În cadrul unui soft administrare personal poți înregistra și evidenția date cu referire la contractul de muncă: tipul contractului, norma de muncă, funcția, managerul direct, zilele de concediu cuvenite și alte informații. Prin intermediul soluției, poți genera și fișa postului pentru fiecare angajat în parte.

Un alt aspect important, când vine vorba despre modulul de administrare dintr-un software resurse umane, ar fi o arhivă cu foștii angajați. În acest fel, îi poți contacta spre exemplu pentru o nouă poziție deschisă.

Toate datele gestionate de un soft administrare personal pot fi introduse manual, sau pot fi importate din alte fișiere. Acest proces se poate face pentru un singur angajat sau pentru mai mulți în același timp.

Generezi digital rapoartele privind managementul de personal

Soluția de administrare personal te ajută să generezi diverse rapoarte pentru companie. Un soft administrare personal îți permite să emiți documentele necesare la angajarea sau plecarea angajatului. Printre acestea se numără: contractul de muncă, actele adiționale, nota de lichidare etc. Totodată, poți genera rapoarte de interes pentru instituțiile statului: adeverințe, raport Revisal per angajat. Mai mult, soluția emite orice fel de rapoarte standard și personalizate pe baza datelor înregistrate în sistem.

În ceea ce privește rapoartele Revisal, modulul dintr-un software resurse umane generează un fișier care preia din baza de date toate informațiile necesare a fi înregistrate în Revisal.

Setezi validări și atenționări suplimentare pentru evitarea erorilor

Pentru că managementul personalului este un proces complex, predispus la erori, este important ca atunci când alegi un soft administrare personal, să fii atent la atenționările și validările pe care ți le oferă. Un astfel de modul, îți poate pune la dispoziție validări implicite, care de cele mai multe ori fac referire la corectitudinea datelor introduse (ex.: CNP). Totodată, în cazul soluțiilor complexe, pot fi configurate și validări de către utilizator, în funcție de necesitățile companiei și legislația în vigoare (ex.: avertizări referitoare la numărul minim de zile de concediu anuale acordate angajaților). Nu în ultimul rând, modulul te poate notifica în cazul expirării contractelor sau altor documente ale unui angajat (ex.: controale medicale).

Softul True HR te ajută în simplificarea activităților HR

True HR este un software resurse umane complex care simplifică și automatizează procesele din departamentul HR. Cu o vastă experiență pe piața românească și un grad ridicat de configurabilitate, True HR reprezintă un suport de încredere pentru mediul de afaceri într-o continuă schimbare.

Contactează acum specialiștii UCMS by AROBS pentru a afla toate beneficiile oferite de softul de HR al companiei prin e-mail: sales@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0738 822 537.

Sursă foto: Freepik

Related posts

Nelu Tătaru, despre noul an școlar: La jumătatea lunii august vom ști exact cum se deschid școlile

Redacția

Ciolacu: Nu sunt tensiuni în coaliție. Fiecare ne apărăm anumite principii și reprezentăm doctrine diferite

Redacția

Ministrul finațelor: Astăzi s-a făcut recepţia pentru primele două scannere în vamă / Vor fi funcţionale la finele lunii viitoare

Redacția
Încarcă...