RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Cum alegem adidașii sport potriviți?

Pantofi de sală, pantofi atletici, adidași de bărbați sau de femei – oricum îi numiți, adidașii sport care se potrivesc corect vă pot îmbunătăți performanța și pot preveni accidentările. Urmați aceste sfaturi de la chirurgi ortopedici, atunci când vă gândiți la achiziționarea următoarei perechi.

  • Achiziționați pantofi de la un magazin specializat, dacă este posibil. Personalul va oferi informații valoroase cu privire la tipul de pantof necesar sportului dvs., precum și ajutor pentru potrivirea adecvată.
  • Încercați pantofii sport după un antrenament și la sfârșitul zilei, când picioarele sunt umflate la maxim. Încercați pantoful pe cel mai mare picior.
  • Purtați același tip de șosetă pe care ați purta-o pentru acel sport.
  • Refaceți șireturile. Ar trebui să începeți de la cele mai îndepărtate ochiuri și să aplicați o presiune uniformă pe măsură ce creați un model de șireturi încrucișate în partea de sus a pantofului.
  • Verificați potrivirea. Când pantoful este încălțat, ar trebui să puteți să vă mișcați liber degetele de la picioare. Asigurați-vă că puteți încadra cel puțin un deget mare între degetul cel mai lung și capătul degetelor pantofului. Pantofii trebuie să fie confortabili de îndată ce îi încercați. Nu intenționați să se potrivească mai bine după ce i-ați purtat deja o perioadă.
  • Mergeți sau alergați câțiva pași în pantofi și asigurați-vă că sunt confortabili.
  • Verificați călcâiul. Ar trebui să existe o aderență fermă a călcâiului, iar acesta nu trebuie să alunece pe măsură ce mergeți sau alergați.
  • Luați în considerare un pantof specific sportului. Acest lucru poate fi necesar dacă faceți un sport de trei sau mai multe ori pe săptămână.
  • Schimbați pantofii în mod regulat. După 300-500 de km de alergare sau 300 de ore de exercițiu, materialul de amortizare este, de obicei, uzat și este timpul să înlocuiți pantofii.

Tipuri de pantofi sport

Pantofii sport pot varia în ceea ce privește designul, materialul și greutatea. Aceste diferențe au fost dezvoltate pentru a proteja zonele picioarelor care sunt cele mai stresate în timpul unei anumite activități sportive.

  • Pantofi de alergare, antrenament și mers, inclusiv adidași de bărbați și femei pentru drumeții, jogging și mers pe jos.
  • Pantofi sport de teren, inclusiv pantofi pentru tenis, baschet și volei. Majoritatea sporturilor de teren necesită ca corpul să se deplaseze înainte, înapoi și în lateral. Drept urmare, majoritatea pantofilor sport de teren sunt supuși unor abuzuri constante.
  • Pantofi sport de teren, cum ar fi cei pentru fotbal, fotbal și baseball. Acești pantofi au de obicei crampoane. Tipul variază de la sport la sport, dar, în general, există cleme, vârfuri sau știfturi înlocuibile sau detașabile fixate pe tălpi de nailon.
  • Pantofi sport de atletism, care adesea vin în multe modele pentru a satisface nevoile specifice și stilurile de antrenament ale fiecărui tip de alergător.
  • Pantofi sport de specialitate, inclusiv pantofi pentru golf, dans aerobic și ciclism.
  • Încălțăminte sport în aer liber, inclusiv încălțăminte utilizată pentru activități recreative, cum ar fi vânătoarea, pescuitul și plimbarea cu barca.

La ce ar trebui să ne uităm la un adidas sport?

Adidași de alergat

Gândirea convențională sugerează că un pantof de alergare bun ar trebui să aibă o amortizare suficientă pentru a absorbi șocurile, dar există pledoarii pentru pantofi de alergare minimaliști, care nu au aproape nici o amortizare. Nu există date care să spună ce tip de adidași este mai bun, de bărbați sau femei.

Dacă alegeți un pantof amortizat, căutați absorbția generală a șocurilor, flexibilitatea, controlul și stabilitatea în zona contra călcâiului, precum și ușurința și tracțiunea bună. Aceste caracteristici pot ajuta la prevenirea fracturilor și a altor leziuni cauzate de suprasolicitare.

  

Adidași de mers pe jos

Dacă mersul pe jos este activitatea dvs. preferată, căutați un pantof ușor cu absorbție suplimentară a șocurilor în călcâiul pantofului și mai ales sub mingea piciorului. Acest lucru va ajuta la reducerea durerii călcâiului, precum și a sensibilității la nivelul piciorului (metatarsalgie). Adidași de bărbați cu talpă ușor rotunjită sau basculantă ajută, de asemenea, la încurajarea utilizării naturale a piciorului în timpul mișcării de mers. De asemenea, ar trebui să căutați o parte superioară confortabilă moale și o bandă de rulare netedă.

Related posts

Trupa pășcăneană de dans ”Black Angels” caută membri noi

Răzvan Grecu

(P) Nou în Pașcani: Atelierul de cafea (VIDEO)

Redacția

„Carnavalul tineretului” organizat de OT-PDL

Oana Cordoneanu
Încarcă...