NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum a fentat sistemul ambulanţierul din Vaslui care şi-a adus acasă fiica, pacient zero al focarului COVID dus pe litoral

Detalii revoltătoare ies la iveală în cazul tinerilor din Vaslui deveniţi focar de COVID pe litoral. Cazul zero, cel al adolescentei care a plecat la mare fără a aştepta rezultatul testului COVID, a fost tratat preferenţial. Autorităţile au dat dovadă de dublă măsură în gestionarea focarului de coronavirus care a izbucnit pe litoral după ce un grup de tineri ce participase la o petrecere de majorat în Vaslui a plecat la mare, deşi printre ei se afla o adolescentă care efectuase testul COVID, dar nu primise rezultatele.

Cei 31 de tineri au ajuns pe litoral, în trei grupuri, în jurul datei de 1 august. Cu o zi înainte, pe 31 iulie, una dintre adolescente, fiica unui ambulanţier din cadrul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Vaslui, a fost transportată de tatăl său la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Vaslui, prezentând simptome de răceală. După evaluarea medicală, adolescentei i s-au recoltat probe pentru testul COVID-19, ulterior aceasta plecând acasă. Deşi nu a primit rezultatele testului, a reuşit să-şi convingă părinţii să o lase alături de prieteni la mare. În după amiaza de 3 august, familia a fost înştiinţată că fata a fost confirmată cu COVID-19. Ce a urmat este un întreg lanţ de acţiuni iresponsabile şi încălcări ale legii, aspecte care, în orice stat civilizat, ar trebui să facă obiectul unor cercetări penale. 

Potrivit Legii 136/2020, fiind contact direct al unui pacient COVID-19, tatăl adolescentei ar fi trebuit carantinat la domiciliu, alături de ceilalţi contacţi direcţi din familie, pe durata de incubaţie specifică bolii. Acest lucru nu s-a întâmplat, tatăl uzând din plin de calitatea de ambulanţier. Acesta, deşi nu era de serviciu, în seara de 3 august, a luat, cu acordul conducerii unităţii, o ambulanţă din staţia SAJ Vaslui şi s-a deplasat la Costineşti. Deplasarea a efectuat-o folosind foaia de parcurs a altui coleg care fusese de serviciu în ziua respectivă. Deplasarea Vaslui-Costineşti şi retur a fost făcut fără un cadru medical însoţitor, aşa cum este procedura în mod curent, ci doar de tatăl-ambulanţier.

Continuarea pe adevarul.ro

  
Advertisements

Related posts

RABLA 2013: Tichetul de 1.500 de euro va fi transmisibil. Reducerea la o maşină se acordă pentru un singur tichet

Redacția

Noi restricţii sanitare în Italia

Redacția

Trecerea la ora de vară 2015: Pe 29 martie se dă ora înainte

Redacția
Încarcă...