RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cu speranța înainte în lupta pentru combaterea Covid – 19. Comitetul Local a discutat astăzi primele măsuri (VIDEO)

Comitetul Local pentru Situații de Urgență de la nivel local a fost astăzi convocat pentru a se discuta pe marginea măsurilor privind gestionarea posibelelor infecții cu coronavirus. Au participat reprezentanți de la toate instituțiile publice locale.

La nivelul municipiului Pașcani, conform datelor prezentate de primarul Dumitru Pantazi, sunt șase persoane izolate la domiciliu, ca urmare a faptului că au revenit din zone unde a fost confirmată existența virusului. Daniel Bechir, managerul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani, a făcut câteva precizări cu privire la modul în care se face izolarea pacienților.

Un alt subiect foarte important ce a fost discutat, este cel cu privire la verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu în locația declarată. De această măsură sunt responsabili medicii de familii, care trebuie să vorbească zilnic cu persoanele. Informațiile culese sunt transmise Direcției de Sănătate Publică Iași, care va decide ce pași trebuie urmați.

La nivelul municipiului a fost identificat și amenajat un spațiu pentru carantină. Primăria a achiziționat măști și materiale pentru dezinfectare. Dumitru Pantazi, primarul municipiului susține că sunt luate toate măsurile la nivel local, impuse de Direcția de Sănătate Publică.

  

Perioada de incubație a noului coronavirus, este cuprinsă între 1 și 14 zile. Dacă v-ați întors dintr-o călătorie din China sau zonele în carantină din Europa de mai puțin de 14 zile sau ați intrat în contact cu persoane care s-au întors din China sau zonele în carantină din Europa de mai puțin 14 zile și aveți febră, tușiți, prezentați dificultate respiratorie, dureri musculare și stări de oboseală, sunați la 112 pentru a primi informații necesare.

Purtați mască de protecție dacă intrați în contact cu alte persoane, folosiți șervețele de unică folosință și spălați bine mâinile.


Related posts

ȘEDINȚA CL, 29 SEPTEMBRIE: TAXA DE SALUBRITATE ȘI PATINOARUL AU FOST APROBATE (VIDEO)

Ema Roman

PMP și PNL au depus coroane de flori la mormântul lui Cuza, în deschiderea ședinței de la Ruginoasa

Marius Parteni

Lucrările de la Palatul Cantacuzino sunt încetinite de un tunel ce trebuie consolidat

Răzvan Grecu
Încarcă...