RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Cu ce mesaj “debarcă” IKEA la Iaşi? Retailerul tocmai a înfipt steagul în parcul ERA, pentru primul magazin din Moldova

Peste doar câţiva ani, prieteni îndepărtaţi s-ar putea alătura petrecerilor în casă ca holograme. Am putea avea mobilier imprimat 3D dintr-un compus de ciuperci şi tapet bio – solar care foloseşte alge pentru a genera electricitate din lumina soarelui.

Iar asta până în anul 2030, potrivit unui raport lansat la începutul acestui an de retailerul suedez de mobilă IKEA, care va deschide un magazin şi în Iaşi (în proximitatea Brico Depot din Păcurari), cel mai probabil anul viitor.

În cea de-a zecea ediţie a Raportului IKEA Life at Home, consultat de „Ziarul de Iaşi”, sunt împărtăşite trei scenarii posibile pentru următorii zece ani de viaţă acasă: «Acasă din mers», «Comunităţi rezistente» şi «Un cămin îngrijit». „O serie uluitoare de imagini generate de inteligenţa artificială aduc viaţă a trei scenarii privind viitorul (…) într-o colecţie vizuală care vă va face să regândiţi totul, de la viitoarele întâlniri de familie până la deciziile de design interior. Nu doar imaginile ilustrează noi moduri în care putem trăi şi lucra, ci şi modul în care comunităţile noastre şi modul în care folosim resursele planetei noastre s-ar putea schimba în timp”, este o scurtă parte din prezentarea raportului Ikea Retail.

Tehnologia ne-a schimbat şi ne va schimba şi mai tare viaţa

Viitorul din primul scenariu, acasă din mers, îi vede pe oameni ca fiind nevoiţi să adopte o abordare extrem de personalizată a modului în care trăiesc, deoarece sunt forţaţi să trăiască în mişcare constantă. Datorită noilor tehnologii vom putea face totul oricând şi de oriunde: ne vom putea distra chiar de acasă, cu prieteni îndepărtaţi care se alătură petrecerilor în casă ca holograme şi putem accesa toate casele noastre, în orice moment şi de oriunde.

  

continuare pe ziaruldeiasi.ro

Related posts

Au început triajele epidemiologice de la spitalele din Iaşi

Redacția

Zeci de percheziţii în Iaşi şi alte patru judeţe într-un dosar de trafic de migranţi şi droguri

Redacția

O materie opţională – educaţie antreprenorială – va fi introdusă de anul şcolar viitor în gimnaziu şi liceu

Redacția
Încarcă...