NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Cu cât se vinde pe internet celebrul peşte din sticlă din comunism

Obiectele pe care le regăseam aproape în fiecare casă de român, în anii `70-`80, au început să fie văzute cu alţi ochi, la 30 de ani de la Revoluţie.

Bibelourile din porţelan, produse la Curtea de Argeş în frunte cu nelipsitul peşte din sticlă, telefoanele vechi cu disc, produsele de papetărie ”Made in China” sau jucăriile româneşti au devenit obiecte de colecţie, căutate din ce în ce mai mult de colecţionari sau nostalgici.

Bibelourile din porţelan, decorul copilăriei celor care au în prezent peste 40 de ani, sunt şi ele solicitate de colecţionari. Căluţul cambrat, balerina, pescarul, căţeluşul cu o ureche ridicată, bătrânul beţiv, obiecte decorative nelipsite din vitrinele româncelor în anii de dinainte de Revoluţie, se vând acum cu preţuri pornind de la 50 de lei în sus.

Vedeta acestei categorii este celebrul peşte din sticlă colorată, al cărui loc era aproape fără excepţie pe televizor. Dacă mai aveţi norocul să-l găsiţi disponibil pe site-urile care vând vechituri, preţul acestuia porneşte de la 150 de lei.

Mai multe, pe adevarul

Advertisements
Loading...

Related posts

O adolescentă de 14 ani din Pașcani a ajuns în finala „Belgium’s Got Talent”.Cum a cantat melodia lui Adele, „Rolling in the deep” (Video)

Redacția

Prezentare a șamponului Wash & Go în magazinul Lorimer (P)

Oana Cordoneanu

Se întâmplă o dată la patru ani: Primarul Dumitru Pantazi și-a făcut cont de Facebook

Răzvan Grecu
Încarcă...