RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Cu cât cresc amenzile de circulaţie

Amenzile primite pentru încălcarea regulilor de circulaţie s-au majorat de duminică, după ce punctul de amendă a crescut de la 105 de lei la 125 de lei, odată cu salariul minim brut pe economie a urcat de la 1.050 de lei la 1.250 de lei.

 

Potrivit legislaţiei din ţara noastră, un punct-amendă pentru încălcarea regulilor de circulaţie reprezintă 10% din valoarea acestuia.
Prin această creştere, cea mai mică amendă este de 250 de lei, faţă de 210 până acum, iar cea mai ridicată amendă ajunge la 12.500 de lei. Potrivit Codului Rutier, amenzile pentru abaterile la regulile de circulaţie se calculează de la două puncte de amendă în sus. Pentru şoferii care depăşesc cu puţin viteza legală, amenda este echivalentul a trei puncte. Aici, de duminică, sancţiunea a crescut de la 315 lei la 375 de lei. Pentru conducătorii auto care sunt prinşi fără centura de siguranţă, amenda a crescut tot la 375 de lei, faţă de 315. În cazul şoferilor prinşi că au consumat băuturi alcoolice, amenda va putea ajunge chiar şi la 2.500 de lei.

  

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Dosare penale pentru încălcarea codului rutier

Oana Cordoneanu

Eveniment rutier lângă Blăgești: Patru mașini distruse de un șofer care consumase alcool. Prietena acestuia a ajuns la spital (FOTO)

Marius Parteni

Tânără depistată de polițiștii pășcăneni, la volanul unei mașini cu numerele expirate

Redacția
Încarcă...