RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

CSM Pașcani a retrogradat, dar are șansa să se înscrie în viitoarea ediție a Ligii 3!

Final de campionat, la nivelul competiției din Liga 3. CSM Pașcani, echipă care s-a clasat pe ultimul loc al seriei I, după ce a acumulat doar 6 puncte în cele 18 etape, se va putea înscrie în vitoarea ediție. Totul ține de decizia autorităților locale și a Consiliului de Administrație al clubului.

În ultima etapă disputată vineri, 30 aprilie, CSM Pașcani a remizat pe teren propriu cu Știința Miroslava. Practic echipa, după rezultatele înregistrate și locul din clasament este retrogradată, însă o decizie a Federației Române de Fotbal, din data de 7 aprilie 2021, asigură prezența ehipei în viitorul sezon.

Printr-un compromis, Federația Română de Fotbal prin Comitetul de Urgență compus din Răzvan Burleanu, Gino Iorgulescu și Octavian Goga au decis ca nicio echipă să nu retrogradeze din Liga 3. Cum activitatea fotbalistică în Liga a 4-a a fost inexistentă și în acest an din cauza pandemiei, s-a decis să se modifice sistemul competițional al campionatului Liga 3, ediția 2020/2021, cu doar patru etape înainte de finalul sezonului regular!!

Nicio echipă nu va mai retrograda direct, fiindcă, mai nou, se vor organiza baraje de menținere/promovare în Liga 3 cu echipele câștigătoare ale jocurilor de baraj între câștigătoarele Ligii 4, anunță acum FRF.

  

Cum la nivelul județului Iași Liga 4 nu s-a desfășurat, CSM nu are cu cine disputa meci de baraj, prin urmare se poate înscrie în Liga 3. Decizia finală aparține autorităților locale, prin Consiliul de Administrație al CSM Pașcani.

www.ProSport.ro menționa pe 7 aprilie 2021!

FRF a schimbat sistemului competițional al Ligii 3 cu patru etape înainte de finalul sezonului regular

Decizia FRF de schimbare a sistemului competițional al Ligii 3 cu doar patru etape înainte de finalul sezonului regular, una probabil istorică pentru federație și compromițătoare pentru viitor, este explicată astfel:

”În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă compus din Răzvan BURLEANU – Preşedinte FRF, Gino IORGULESCU – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian GOGA – Vicepreşedinte FRF:

  • Având în vedere necesitatea respectării principiului de promovare/retrogradare pentru echipele participante la campionatele naționale Liga a 4-a și Liga a 3-a,
  • Având în vedere situația excepțională încă existentă care a determinat imposibilitatea organizării și desfășurării competițiilor la nivelul AJF/AMFB, inclusiv Liga a 4-a,
  • Luând în considerare principiul sustenabilității cluburilor participante în competițiile FRF

Aprobă modificarea sistemului competitional al Ligii a 3-a, sezonul 2020/2021, astfel cum a fost acesta stabilit prin Hotărârea Comitetului Executiv al FRF din 18.08.2020, în sensul modificării sistemului de retrogradare astfel:

  • Nicio echipă nu retrogradează direct.
  • Echipele clasate pe locurile 9 și 10 din cele 10 serii, precum și echipa de pe locul 8 cel mai slab clasată vor disputa jocuri de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga a 3-a cu echipele câștigătoare ale jocurilor de baraj între câștigătoarele Ligii a 4-a.
  • Stabilirea echipei/echipelor cele mai slabe (de ex. Echipa de pe locul 8 sau echipa/echipele de pe locul 9 sau 10, după caz) se va efectua pe baza unui clasament calculat doar prin raportare la rezultatele cu echipele din seria Ligii a 3-a mai bine clasate decât echipa în cauză.
  • În situația în care numărul echipelor din Liga a 4-a care se vor regăsi în situația de a disputa baraj de menținere/promovare în Liga a 3-a va fi mai mic de 21, atunci numărul de echipe din Liga a 3-a care participă la baraj se va reduce în mod corespunzător.

Aprobă Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea jocurilor de baraj pentru menţinerea/promovarea în liga 3, campionatul ediţiei 2021 / 2022 (Anexă).

Aprobă solicitarea Comisiei Centrale a Arbitrilor ca pentru toate jocurile de baraj, în toate competițiile (masculin, feminin, fotbal în sală), baremul oficialilor de joc să fie cel de nivelul superior, nivel pentru care se desfșoară jocul de baraj. De exemplu pentru jocurile de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga a 3-a, baremul oficialilor de joc va fi cel pentru Liga a 3-a.”

Din Liga 3 mai pică doar cine se desființează și cine nu mai vrea să joace în această competiție!!

Related posts

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al doilea la US Open

Redacția

CSM Pașcani – CSM Vaslui 2-1! Returul se joacă duminică, 23 mai

Marius Parteni

Premii pentru trei șahiști de la CSM Pașcani, la competiția Cupa Portas la șah

Iulia Huțanu
Încarcă...