NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Csaba Borboly, şeful Consiliului Judeţean Harghita, vrea musai Cheile Bicazului în Secuime. Ce sentinţă a contestat

După un proces pierdut, care a avut ca obiect stabilirea graniţei cu judeţul Neamţ, oficialul harghitean susţine că probe cu valoare 100% nu au fost luate în considerare. Procesul pentru stabilirea graniţei dintre judeţele Neamţ şi Harghita, în fapt pentru administrarea unui obiectiv turistic de mare interes în ţară, Cheile Bicazului, unul pierdut de către cel care l-au intentat, va fi redeschis.   

La începutul acestei săptămâni, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Csaba Borboly, ai depus o contestaţie în anulare, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împotriva unei soluţii împotriva deciziei definitive şi irevocabile a Curţii de Apel Ploieşti, din iunie 2020, prin care judeţul Neamţ, prin comuna Bicaz Chei îi era reconfirmat dreptul de administrare a Cheilor Bicazului.    De altfel, acest demers al oficialului harghitean era anunţat imediat după soluţia magistraţilor prahoveni, care declara presei ungare că nu au fost luate „în considerare probe cu valoare 100%“.   

Prefectul de Neamţ, George Lazăr, avocat de profesie şi care a participat la procesul de la Curtea de Apel Ploieşti, susţine că demersul CJ Harghita nu are nicio şansă de reuşită şi aşteaptă să studieze motivele contestaţiei:   

„Probabil, un exemplar al contestaţiei în anulare va fi trimis şi la Prefectura Neamţ, noi fiind parte în acest proces şi voi afla motivele invocate. Consider că au zero şanse de reuşită. Ei pot face orice demersuri juridice, asta nu înseamnă şi că sunt întemeiate. Continuăm lupta pentru Cheile Bicazului“.   

  

Procesele dintre cele două judeţe durează de circa 11 ani, iar pe 25 iunie 2020, Curtea de Apel Ploieşti a decis, prin sentinţă definitivă şi irevocabilă, că Cheile Bicazului şi cele 700 de hectare din împrejurimi aparţin comunei Bicaz-Chei, adică trec în administrarea CJ Neamţ. Aceasta era soluţia în litigiu, după ce oficialii din Neamţ contestaseră sentinţa Tribunalului Prahova, din 12 iunie 2019, prin care zona defileului fusese „mutată“ în Secuime.   

Cu acest lucru nu este de acord Csaba Borboly, preşedintele CJ Harghita, care declara agenţiei de presă ungară MTI că va uza de o cale de atac extraordinară.

Continuarea pe adevarul.ro

Advertisements

Related posts

(VIDEO) Polițist strivit sub TIR. Acesta avea 34 de ani

Redacția

Autoritățile sanitare franceze recomandă ca persoanele sub 30 de ani să NU fie vaccinate cu serul anti-Covid Moderna

Redacția

Florin Cîţu, vizită la spitalul modular din Pipera: Primii pacienţi, aproximativ 100, vor putea fi îngrijiţi începând de marţi

Redacția
Încarcă...