RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Criză de Paracetamol și medicamente pentru tiroidă, în farmacii

În farmacii, atât clienţii, cât şi angajaţii sunt expuşi virusului. Stocurile s-au epuizat rapid, iar nimeni nu ştie când se vor reface.

Mai multe tipuri de medicamente au dispărut de pe rafturile farmaciilor. Banalul Paracetamol nu se mai găseşte, după ce mai mulţi specialişti au început să îl recomande pentru combaterea simptomelor cauzate de coronavirus.

Beatrice Speteanu, farmacist – Paracetamolul, ca şi vitamina C, sunt medicamente care se eliberează fără prescripţie medicală. În schimb, cererea şi eliberarea lor a fost într-o cantitate enormă.

Farmaciile nu pot să le asigure tratamentul necesar nici bolnavilor cronici. Pentru pacienţii cu afecţiuni tiroidiene, de exemplu, a existat un medicament minune. Însă şi acesta a dispărut.

  

Anca Crupariu, purtător de cuvânt Agenţia Naţională a Medicamentului – Mai mulţi producători români şi-au manifestat intenţia de a-şi dubla producţia pentru anumite medicamente pentru care în ultimul timp au existat semnalări de deficit pe piaţă.

Cu astfel de probleme se confruntă şi altă ţări din Europa. Franţa, de exemplu, a introdus încă de acum două săptămâni restricţii privind comercializarea paracetamolului, pentru a evita o criză.

Persoanele care nu au simptome pot cumpăra o singură cutie, iar cei care au dureri sau febră pot cumpăra două cutii. În mod similar a procedat şi Elveţia, unde aceste măsuri sunt valabile şi pentru alte medicamente.

OBSERVATOR

Related posts

Servicii medicale gratuite pentru cetățenii ucraineni, în toate policlinicile Regina Maria și centrele partenere din întreaga țară

Redacția

Medic nou la Spitalul Municipal Pașcani, la Oftalmologie

Oana Cordoneanu

Precizări privind doza a treia de vaccin anti-Covid. Ce înseamnă doza suplimentară și ce înseamnă cea de rapel

Redacția
Încarcă...