RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Criza alimentară determină țările lumii să limiteze exporturile de produse agricole. Efectele ar putea fi devastatoare

Criza alimentară de la nivel mondial determină statele lumii să adopte măsuri protecționiste, fapt care ar putea agrava problema și ar putea duce la un război comercial de amploare, au avertizat liderii lumii, la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Ca semn al problemelor tot mai mare privind aprovizionarea cu alimente, dar și ca urmare a prețurilor în creștere, o sursă guvernamentală de la New Delhi a declarat pentru Reuters că India ar putea restricționa exporturile de zahăr pentru prima dată în ultimii șase ani pentru a preveni o creștere a prețurilor pe piața internă.

Între timp, Indonezia, cel mai mare exportator de ulei de palmier din lume, va elimina subvenția pentru acest produs, introducând, în schimb, plafoane în ceea ce privește prețurile pentru materia primă necesară producerii uleiului.

Avertismentul lui Soros: Invazia Rusiei în Ucraina ar putea declanșa cel de-al Treilea Război Mondial: „Civilizația umană s-ar putea să nu supraviețuiască”

  

25 May, 10:48 | Știri externe

VIDEO | Momentul în care părinții aleargă spre școala din Texas în care un atacator a deschis focul asupra elevilor și profesorilor / Criminalul a fost ucis de un agent de poliție

25 May, 09:29 | Știri externe

LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 91: Rusia, „blocadă efectivă„ în nordul Mării Negre / Forțele ruse au cucerit Svitlodarsk / Peste 22.000 de morți în Mariupol, de la începutul conflictului

25 May, 08:51 | Știri externe

„Este o problemă majoră și, sincer, cred că problema va deveni și mai mare”, a declarat Gita Gopinath, director general adjunct al Fondului Monetar Internațional (FMI), cu referire la securitatea alimentară.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Record de decese COVID-19 în Iran, într-o singură zi. Câte persoane au murit în ultimele 24 de ore, în țara în care se vorbește de „al cincilea val”

Redacția

NATO și Germania exclud un răspuns militar în cazul unei agresiuni a Rusiei împotriva Ucrainei

Redacția

SUMMITUL Comunității Politice Europene | Liderii vor o Europă rezilientă, cu orientare geostrategică /Michel: Vom continua asistența pentru Ucraina

Redacția
Încarcă...