RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Crește taxa pentru terenul de sub garaje! 15 lei în loc de 4,13 lei metrul pătrat pe an!

Posesorii de garaje amplasate pe terenul municipalității vor scoate mai mulți bani din buzunar anual, dacă un proiect de hotărâre promovat de primarul Marius Pintilie cu privire la aprobarea tarifelor pentru utilizarea temporară a spațiilor și terenurilor aflate în proprietatea Municipiului Pașcani va fi adoptat de consilierii locali.

Conform documentului citat, taxa pe metru pătrat achitată anual de cei care au garaje amplasate pe terenul municipalității va crește de la 4,13 lei la 15 lei pentru fiecare metru pătrat. Astfel, pentru o suprafață de 30 de metri pătrați, un contribuabil a plătit în anul 2020 suma de 123.9 lei. Dacă propunerea de majorare va fi aprobată, același contribuabil va scoate din buzunar în anul 2022 suma de 450 de lei, adică de mai bine de 3 ori mai mult.

Aceeași situație este și în cazul terenului Primăriei ocupat de magazii sau de terase de acces.

O altă majorare, mai mică, este și la taxa pentru garajele care au activități economice. Aici procentul de majorare este de 40%, de la 25 de lei la 35 de lei metrul pătrat.

  

Va crește și taxa pentru ocuparea unui teren în vederea amenajării unui patinoar. Dacă în acest an s-a achitat 2 lei pe metrul pătrat raportat la o lună, din anul 2022 această taxă s-ar putea dubla.

Menționăm că, propunerea este supusă dezbaterii publice conform Legii nr. 52/2003,  privind transparența decizională în administraţia publică, republicată, iar persoanele interesate pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare la sediul Primăriei Municipiului Pașcani – Compartimentul Consiliere,  Informare, și Relații cu Societatea Civilă, respectiv în format electronic pe adresa de e-mail office@primariapascani.ro, până pe data de 10.11.2021.

Related posts

Ger si ninsori in aproape toata tara de Mos Nicolae. Cum va fi vremea de Craciun si Revelion

Redacția

Pașcaniul colectează selectiv doar 6%, dar gradul final este de 48%! Cum este posibil?

Răzvan Grecu

Autorizația de construcție pentru modernizarea iluminatului pe unele străzi, va fi eliberată în următoarele săptămâni

Marius Parteni
Încarcă...