NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Crește numărul accidentelor în intersecția de la Kaufland. Autoritățile nu au soluții

Intersecția din Pașcani unde frecvent se produc evenimente rutiere continuă să rămână un pericol. Majoritarea accidentelor se datorează neacordării de prioritate și în multe cazuri, a lipsei de vizibilitate.

Vorbim despre intersecția din fața supermarketului Kaufland care este în atenția autorităților doar la nivel declarativ. Despre evenimentele rutiere mai grave sau cele soldate cu pagube materiale s-a discutat de multe ori, dar totul a rămas la nivel de „se va face”, fără soluții concrete.

Chiar dacă au existat sugestii, precum amenajarea unui sens giratoriu, în cadrul Comisiei de Circulație, o asemenea măsură nu a fost pusă în practică.

  

Nici scuarul de pe mijlocul străzii Moldovei nu a fost semnalizat corespunzător, cu toate că reprezentanții Poliției Locale au atras atenția într-o ședință că este necesară aplicarea unor marcaje pe bordura. Multe accidente s-au petrecut și acolo, în special noaptea, din cauza faptului că șoferii care se deplasau dinspre Gîștești înspre Pașcani nu l-au văzut și au intrat în el.

Și la ieșirea din parcarea supermarketului Kaufland au existat evenimente de-a lungul timpului, pe fondul neacordării de prioritate sau a lipsei de vizibilitate.

O primă soluție care ar putea duce la reducerea accidentelor vine din partea șefului district Drumuri și Poduri, Vlad Simon. Acesta spune că multe dintre evenimentele rutiere se datorează și faptului că în fața supermarketului staționează tiruri ce împiedică vizibilitatea șoferilor care ies din parcare. Amplasarea unui indicator „Oprirea interzisă” sau „Staționarea interzisă” ar reduce riscul de accidente. „În faţa supermarketului staţionează mereu tiruri care micşorează vizibilitatea. Ar trebui să fie amplasat acolo un indicator cu Oprirea interzisă sau Staţionarea interzisă ca să asigure vizibilitatea celor care ies din parcare”, a declarat Vlad Simon, șef district Drumuri și Poduri Pașcani.

 

 

Advertisements

Related posts

Proiectul de buget a fost publicat cu o întârziere de o săptămână! În 2020 primarul Dumitru Pantazi își propune să facă…hârtii! (DOC)

Răzvan Grecu

Cald de Crăciun și Revelion. Singura regiune din țară în care va ninge de Sărbători

Redacția

Comisia juridică a avizat negativ proiectul metodologiei de facturare individuală

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site