RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieEducațieSocial

 Cresc indemnizaţiile pentru demnitari, profesorii primesc 20%, în două etape. Proiect OUG

Începând cu data de 1 ianuarie 2024, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice potrivit prevederilor legale în vigoare se majorează cu 5% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023, arată un proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului.

Prin derogare de la prevederile art. 13 alin. (1) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data de 1 ianuarie 2024, indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora, prevăzute în anexa nr. IX la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se majorează cu 5% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023, potrivit documentului publicat de Sindicatul Naţional Tineret şi Sport. (3) Prin derogare de la prevederile alin. (1) şi de la prevederile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului didactic, personalului didactic auxiliar precum şi ale personalului nedidactic se majorează în anul 2024 după cum urmează:

a) începând cu data de 1 ianuarie 2024 cu un procent de 13% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023;

b) începând cu data de 1 august 2024 cu un procent de 7% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023;

  

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/proiect-oug-cresc-indemnizatiile-pentru-demnitari-profesorii-primesc-20-in-doua-etape–369559.html

Related posts

Primăria a înființat un Compartiment de Mediu, în cadrul Serviciului Urbanism și Amenajarea Teritoriului

Răzvan Grecu

Ciucă: Cererile sindicatelor din educaţie sunt foarte greu de îndeplinit în momentul de faţă

Redacția

Ministrul interimar al educației a făcut apel la părinți

Redacția
Încarcă...