NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Creșa nr.1 trece în subordinea Ministerului Educației!

Consilierii locali vor fi convocați săptămâna aceasta, într-o ședință extraordinară,  pentru a stabili dacă Creșa nr.1 va rămâne sub administrarea legislativului local sau va fi trecută în subordinea Ministerului Educației prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Inițiativa vine după de Guvernul a adoptat pe 10 septembrie, anul curent, proiectul de ordonanță de urgență privind trecerea creșelor în sistemul de educație. Potrivit proiectului, inspectoratele și grădinițele trebuie să realizeze reorganizarea rețelei școlare, cu sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale, până la data de 1 octombrie 2021.

Tot până la 1 octombrie, inspectoratele finalizează procedura de arondare a creșelor de stat la unitățile de învățământ preuniversitar preșcolar până la data de 1 octombrie 2021, cu informarea Ministerului Educației.

La Pașcani, conform unor informații din Primărie, Creșa nr.1 va fi arondată Grădiniței nr.2 cu care aceasta împarte deja aceeași clădire.

  

Începând cu anul școlar 2021-2022, pentru ocuparea funcţiei didactice de educator-puericultor se acceptă și absolvenți ai liceului pedagogic sau ai unei şcoli echivalente, cu specializarea educatoare care au urmat cursuri de educaţie timpurie în cadrul proiectelor derulate de Ministerul Educaţiei cu terți, precum și absolvenți cu diplomă de licență, specializarea pedagogia învățământului preșcolar și primar sau absolvenți ai programelor de masterat didactic, specializarea educație timpurie.

Educatorii-puericultori din structura creșelor de stat care trec în coordonarea Ministerului Educației, începând cu anul școlar 2021-2022 pot ocupa, în următorii 4 ani, funcția de educator-puericultor, cu condiția îndeplinirii cerințelor specifice din Metodologia de recunoaștere și atestare a competențelor profesionale pentru ocuparea funcției de educator-puericultor, elaborată de Ministerul Educației.

Advertisements

Related posts

Subiecte simulare Evaluare Națională 2015 la limba română: Vezi ce au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a

Redacția

Zece poveşti de succes ale tinerilor din județul Iaşi care au lăsat în urmă România. Printre ei se numără și patru pășcăneni

Redacția

Mai sunt câteva zile de depunere a cererilor pentru bursa „Bani de liceu”

Oana Cordoneanu
Încarcă...