NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

CPU Pașcani sufocat în aceste zile de pacienți mai mult sau mai puțin bolnavi

Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal de Urgență Pașcani a fost luat cu asalt în noaptea de Revelion și în primele două zile din anul 2017 de pacienți care acuzau diferite stări. Jumătate din numărul acestora au ajuns cu Echipajele de Prim Ajutor de la SMURD și Serviciul de Ambulanță Pașcani, iar restul cu mijloace proprii. 

 

Mare parte dintre aceștia, spun oficialii Spitalului Municipal de Urgență Pașcani, ar fi putut fi tratați de medicii de familie sau de cei de la Centrele de zi din municipiu. Blocajul din Ambulatoriul spitalului a creat situații dificile pentru medicii care au trebuit să asigure asistența medicală.

În perioada 31 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017, 200 de pacienți au ajuns pe mâna medicilor. Dintre aceștia, doar 40 aveau într-adevăr nevoie de investigații medicale de specialitate.

“Un semnal de alarmă este pentru Compartimentul de Primiri Urgențe. Spitalul nostru are acest statut de Spital de Urgență de aproximativ 5 ani de zile, însă, în ultimii ani numărul pacienților a crescut dramatic. Pe data de 31, 1 și 2 aproximativ 200 de pacienți au ajuns la spital. Din aceștia doar 40 au avut nevoie de îngrijiri deosebite și de internare în spital. Ceilalți puteau fi consultați la medical de familie sau la centrul de permanență din comunitate”, ne-a declarat Costică Pânzaru, manager Spitalul Municipal de Urgență Pașcani.

Oamenii s-au alarmat și deși nu prezentau simptome grave au ținut ocupat personalul medical.

„Dacă acești pacienți au trecut prin spital înseamnă că au beneficiat de seriviciile noastre medicale. Un medic a consultat în cele trei zile de Crăciun 70 de pacienți și credeți-mă că nu este ușor. O consultație durează în medie 20 de minute, la care se adaugă și explorările complementare. Este un efort imens pe care acest spital îl face în slujba acestei comunități”, a concluzionat medicul.

loading...
Advertisements

Related posts

Un pacient confirmat cu Covid-19 a fugit din Spitalul de Boli Infecțioase Iaşi

Redacția

(VIDEO) Un bărbat și nepotul său, blocați într-un canal! Au fost transportați în stare gravă la spital

Redacția

Cum ne ajutăm copilul în cazul unui deces?

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site