NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

COVID-19 și autism: Doi pășcăneni vor alerga, la domiciliu, pentru donații!

Eveniment sportiv caritabil, în vreme de pandemie! Autism24HCovid19 se va desfășura între 2 și 3 mai, timp de 24 de ore.

Anul acesta, pentru prima dată în istoria concursului umanitar, nu se va mai desfășura pe plaja din Mamaia ci fiecare dintre cei 100 de participanți va alerga acasă.

Totodată, concursul – ajuns la ediția a patra – este dedicat strângerii de fonduri pentru combaterea pandemiei generată de Covid-19.

Doi ambasadori ai evenimentului sunt pășcănenii Marius Buzdugan și Andrei Coman.

  

Participanții trebuie să parcurgă minimum 100 de km, însă fiind restricții speciale, alergarea se va face în casă. Fiecare participant va alerga la domiciliu, evenimentul va fi online, și va fi transmis 24 de ore. Startul va fi dat pe 2 mai, la ora 10.00. Fiecare va alerga câte 100 de km, care sunt de vânzare, 10 lei/km. Banii adunați vor fi donați pentru cele două cauze.

Cine donează pentru kilometrii alergați o poate face aici, cu mențiunea de completare în formularul online a numelui celor doi pășcăneni: https://alergpentruautism.ro/ambasadori/?aid=35. Donatorii vor primi un certificat.

Printre cele mai deosebite locuri, ce au fost alese deja ca trasee de alergare pentru atingerea celor 100 de km sunt baia unui apartament de bloc, terasa apartamentului, garajul unei case, în jurul mesei din sufragerie, terasa blocului, iar un alergător și-a amenajat un traseu între aragaz și mașina de spălat.

Participanții vor avea la dispoziție, ca la orice concurs ce se respectă, număr de concurs, clasament online, medalie de finisher și diplomă de participare.

Evenimentul sportiv “Alerg 24h Autism Marea Neagră” este organizat de Centrul Psihologic “Marea Neagră” şi are menirea de a promova drepturilor de integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități.

Organizatorul evenimentului este psihologul Adrian Gemănaru, cunoscut opiniei publice pentru participarea la ultramaratoane de 70 sau chiar 100 de kilometri, în urma cărora sunt finanţate de sponsori proiectele sale sociale. Ideea evenimentului “Alerg 24h Autism Marea Neagră” a luat naştere în timpul unui epuizant ultramaraton de 100 km desfăşurat în Franţa, pe care psihologul l-a finalizat cu brio şi în urmă căruia a reuşit să finanţeze, cu ajutorul sponsorilor, proiectul “Camera Virtuală”, menit să sprijine copii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist.

Advertisements

Related posts

Cauţi un job? Târg de cariere, astăzi şi mâine, la Universitatea Tehnică

Redacția

AJOFM: 132 locuri de muncă la Pașcani

Oana Cordoneanu

Un ieşean se chinuie de aproape trei luni ca să rezilieze un contract încheiat cu E.ON

Redacția
Încarcă...