NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Opinii

COVID-19, o boală mondială tratată ca’n Evul Mediu Pașcani!

De astăzi intru oficial în categoria celor care susțin că antichitatea gestionează situația de criză mondială, la nivel local. O fac și din cauza unei afirmații/expresii a unui individ care trecea astăzi pe lângă biserica din apropierea Poliției Municipale, ce îi spunea la telefon altei persoane, citez că mi-a rămas în minte:„Uăi, au închis tăt ăștia în Pașcani!!! Nici nu ai unde să te chiși!”.

Adevărat, nu ai locații unde să îți satisfaci nevoile fiziologice, iar respectivul a sintetizat ce știam cu toții: localurile suplinesc lipsa wc-urilor publice din Pașcani.

Am făcut un scurt inventar al măsurilor locale de prevenție împotriva noului coronavirus. M-am îngrozit …

Primăria a limitat accesul în instituții publice, însă nu pentru a proteja contribuabilii, ci pentru a proteja funcționarii publici.

  

Tractorul cu cisternă care trece în goană pe străzile principale, din care se scurge apă cu clor (?) protejează? Așa zisa protecție a produselor comercializate în piețe, dezinfecția din școlile închise, nu cred că vor împiedia o eventuală epidemie provocată de COVID 19.

Nici o măsură pentru spitalele locale, care sigur au nevoie de suport. Nicio dezinfecție în parcuri și terenuri de joacă.

Niciun dialog cu mediul de afaceri: poate și el pot face ceva. Poate și agenții economici pot oferi unele soluții. Poate și ei doresc o discuție cu autoritățile locale, poate au nevoie de ajutor.

Nici o altă ședință a Comitetului Local pentru de Situații de Urgență, așa cum era normal după decretul președintelui de instaurare a stării de urgență.

Nici un mesaj de solidaritate, așa cum fac ceilalți primari, din Târgu Frumos sau comunele arondate.

Zilele trecute am propus într-o emisiune la Actualitatea TV ca Primăria să realizeze materiale informative care să fie distribuite public. Am invitat primarul la o emisiune pentru a explica cum acționează la nivel local. A apărut public, tot la televiziunea favorită, care îi înregistrează emisiunile. Acolo a refuzat să-și publice numerele de telefon pentru a putea fi apelat de urgență, pe motiv că acestea sunt publice pe pagina de internet a instituției. A dat însă numărul de telefon fix al Poliției Locale, care e la fel de public pe pagina de internet a Primăriei. El e nederanjabil pe timp de criză.

Dumitru Pantazi, primarul Pașcaniului, tratează, după părerea mea, situația ca în cazul unei culturi compromise ce poate fi „întoarsă” precum brazda de pe câmp. Halal primar! Ce așteptați, să se agraveze și mai tare situația?

Advertisements

Related posts

Piețe nu avem, politicienii recunosc că nu au făcut nimic, dar jaful a fost mare!

Marius Parteni

12 oameni furioși…pe pășcăneni!

Răzvan Grecu

Pașcănenii au sărbătorit Ziua Națională a României pe Facebook

Răzvan Grecu
Încarcă...