NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

COVID 19: La Iaşi au fost depistate 15 cazuri noi, în weekend

Am ajuns, astfel, la 1.070 de cazuri. La sfârşitul săptămânii nu a fost înregistrat niciun deces în judeţ.

Iaşul a atins pragul de 1.070 de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV2. Ieri, 12 iulie, au fost confirmate cu şapte cazuri suplimentar faţă de ziua anterioară, sâmbătă, 11 iulie. În total, în acest weekend au fost înregistrate 15 cazuri noi.

Medicii infecţionişti spun că, deşi situaţia nu este îngrijorătoare în judeţ, trebuie respectate în continuare măsurile de distanţare fizică, igienă personală, şi trebuie purtată masca în spaţiile închise şi în cele aglomerate.

Din totalul de 1.070 de cazuri, au fost externate din spital sau vindecate în total 933 de persoane, cu trei mai mult decât în ziua de sâmbătă. Totodată, nu a fost înregistrat niciun deces la unităţile medicale din Iaşi din cauza infecţiei cu noul coronavrius.

  

„În contextul creşterii susţinute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavi­rus, Grupul de Comunicare Strategică atrage atenţia asupra necesităţii respectării cu stricteţe a măsurilor de protecţie sanitară. GCS dezaprobă actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorităţi pentru gestionarea crizei“, au precizat reprezentanţii autorităţilor, într-un comunicat remis presei.

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

Un spital din Iaşi este cu un pas înaintea cancerului de sân

Redacția

Remedii simple pentru picioare neliniştite

Redacția

Cum ne recuperăm silueta după perioada sărbătorilor

Redacția
Încarcă...