RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cotidianul german BILD dezvăluie planurile lui Putin: ocuparea a două treimi din teritoriul actual al Ucrainei, într-un război în trei faze. Rusia ar ajunge până la granița cu România

Cotidianul german BILD dezvăluie planurile președintelui rus Vladimir Putin de a ocupa două treimi din teritoriul actual al Ucrainei, într-un război în trei faze. Rusia ar ajunge până la granița cu România.

Dacă Putin va decide invazia, atacul ar urma să aibă loc în ianuarie-februarie 2022.

Aceste detalii ale posibilului plan rusesc au fost dezvăluite cotidianului german BILD de surse din NATO și din serviciile de informații.

În prima etapă, Rusia intenționează să cucerească sudul Ucrainei, „pentru a asigura aprovizionarea Crimeei, precum și a tăia accesul Ucrainei la mare și, în consecință, la aprovizionare”, a spus un ofițer de rang înalt pentru Bild.

  

Rusia intenționează să folosească navele transferate din Marea Baltică în regiune în primăvară, „pentru a transporta tancuri și trupe din Crimeea în regiunea Odesa”, a declarat un ofițer superior al informațiilor occidentale.

Un alt oficial militar de rang înalt a clarificat că planurile Rusiei prevăd o operațiune de debarcare „la est de Odesa, între orașele Fontanka și Koblevo”. Trupele ruse „vor înainta la nord-est de oraș, apoi vor face stânga și vor avansa în Transnistria”, înconjurând Odesa.

Totodată, în regiunea Herson, de-a lungul fluviului Nipru,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

COVID-19 China-80% din populație este deja infectată cu virusul (expert)

Redacția

Ministrul Digitalizării: Semnez munţi de documente pe hârtie. Când scăpăm de dosarul cu şină? Se va întâmpla lucrul acesta în ani de zile

Redacția

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu: Sâmbătă vor fi puse în circulație noile tramvaie

Redacția
Încarcă...