NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Costescu: CFR Călători a suspendat sau limitat circulaţia pentru 43% din trenuri, iar încasările au scăzut cu peste 80%. Am fost nevoiţi să regândim continuu mersul trenurilor pentru această perioadă

CFR Călători a suspendat sau limitat circulaţia pentru 453 de trenuri, ceea ce reprezintă 43% din totalul de 1.040 de trenuri care circulau zilnic, în urma crizei generate de Covid-19, potrivit datelor furnizate News.ro de Dan Costescu, directorul general al companiei, care afirmă că încasărilei au scăzut cu poeste 80%, pe fondul ordonanţelor militare.

Au fost suplimentate cu vagoane trenurile de navetă pentru a evita aglomeraţia şi pentru a permite accesul în siguranţă al cât mai multor călători în tren

A fost suspendată sau limitată circulaţia pentru 453 de trenuri, ceea ce reprezintă 43% din totalul de 1.040 de trenuri care circulau zilnic.  Dintre acestea, 330 sunt trenuri Regio si 123 sunt trenuri InterRegio. Unele trenuri InterRegio au opriri suplimentare pentru a prelua şi călătorii din staţiile mai mici. Au fost suplimentate cu vagoane trenurile de navetă pentru a evita aglomeraţia şi pentru a permite accesul în siguranţă al cât mai multor călători în tren„, spune Dan Costescu.

Întrebat cât de afectată este compania de situaţia generată de epidemia Covid-19 şi implicit  de insitituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, el spune că încasările au scăzut foarte mult.

Asigurăm în continuare legăturile inter regionale şi trenurile de navetă pentru ca oamenii să poate merge la muncă, însă încasările noastre au scăzut foarte mult. Suntem undeva la peste 80% mai puţine încasări, pe fondul ordonanţelor militare”, a afirmat el.

Schema de vânzare a locurilor în tren a fost schimbată, fiind utilizat principiul “un loc liber, un loc ocupat”

Directorul general al CFR Călători precizează că a fost introdusă o nouă schemă de vânzare a locurilor, pe principiul “un loc liber, un loc ocupat” pentru asigurarea distanţei sociale. Principiul s-a aplicat şi la vagoanele de dormit şi cuşetă.

Personalul de tren a fost instruit să îndrume călătorii pentru a respecta distanţa, la trenurile fără regim de rezervare. Au fost anulate ofertele comerciale care nu se mai justificau în această perioadă şi care ar fi generat pierderi companiei. Având în vedere lipsa de predictibilitate indusă de coronavirus a fost limitată la 10 zile achiziţia cu anticipaţie a tichetelor, pentru a evita cheltuielile administrative de restituire, în cazul suspendării de trenuri generată de noi ordonante militare„, a adăugat Costescu.

Mai mult, a fost acordată pe anumite rute facilitatea de a circula cu abonamente Regio şi la trenurile InterRegio, pentru o distribuţie a călătorilor cât mai eficientă pe trenurile disponibile.

Prin instituirea stării de urgenţă, restrângerea unor drepturi de circulaţie pentru toţi cetăţenii României prin Ordonanţele Militare emise care au ca scop diminuarea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus precum şi restricţionarea traficului internaţional impus de ţările sau administraţiile feroviare vecine am fost nevoiţi să ne adaptăm la aceste prevederi mersul de tren şi condiţiile de mers„, mai spune Dan Costescu.

Costescu, despre modul în care statul susţine operatorii feroviari în alte ţări europene afectate de coronavirus

El subliniază că măsurile adoptate de CFR Călători se înscriu în linia măsurilor adoptate şi de alte administraţii feroviare, menţionând că în multe dintre ţări, statul a preluat în totalitate cheltuielile operatorilor feroviari pentru călători (de exemplu în Marea Britanie) sau a acordat finanţări suplimentare pentru diminuarea numărului trenurilor anulate.

În Italia, care deşi este polul european al infectărilor, prin finanţările acordate de stat, numărul trenurilor anulate a fost limitat la 30%. Germania susţine financiar traficul regional şi de lung parcurs prin sume importante, situaţia este similară şi în state mai mici„, spune Costescu.

Directorul general al CFR Călători susţine că a avut în vedere menţinerea echilibrului între măsurile de prevenire a răspândirii virusului, situaţia economică a angajaţilor şi companiei, dar şi obligaţiile legale ale companiei ca operator naţional de a asigura continuitatea serviciului public, mobilitatea cetăţenilor care lucrează în domeniile critice şi de a nu izola feroviar anumite regiuni ale ţării.

„Am reuşit înainte de începerea crizei, în luna februarie, să creştem încasările, să aducem mai mulţi călători în trenurile noastre pentru că, aşa cum spuneam, călătorul este pus în centrul deciziilor noastre„, afirmă Costescu.

De asemenea, compania a crescut parcul activ de la 850 de vagoane unde s-a aflat în ultimii trei ani, la 903 vagoane la începutul acestei luni.

Continuarea pe www.news.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Lotul „AgroComplex” în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție: vezi primele decizii în dosar!

Răzvan Grecu

Primăria orașului Târgu Frumos eliberează titlurile de proprietate

Teona Gherasim

Izvor de bani la bisericile pascanene

Redacția
Încarcă...