NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor : „Autostrada Unirii este o necesitate, nu un moft!”

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe îi taxează dur pe senatorii USR pentru decizia acestora de a se abține de la votul pentru completarea legii Autostrăzii Unirii, în condițiile în care, după 3 ani de blocaje, instituțiile din subordinea Ministerului Mediului și cele din subordinea Ministerului Transporturilor au reușit să se pună de acord asupra soluției de mediu pentru deblocarea celui mai mare proiect de infrastructură din Moldova.


” Cu cea mai mare dezamăgire dar și cu indignare, am aflat că senatorii USR s-au abținut de la votul privind aprobarea OUG 105/2020 pentru completarea Legii nr.291/2018 referitoare la aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași – Târgu Mureș. Este vorba şi despre proiectul podului de peste Prut, de la Ungheni.


Iată o nouă mostră de ipocrizie din partea unei formațiuni ce strigă în fața electoratului că România are nevoie de investiții în infrastructură, dar în Parlament se opune acestor investiiții.


Faptul că aleșii USR obstrucționează încă de la început proiectul autostrăzii A8 (Ungheni – Iași – Tg. Mureș), important nu doar pentru întreaga regiune a Moldovei, pentru întreaga țară, ba chiar și pentru fraţii noştri de peste Prut, ne face să ne întrebăm ce fel de jocuri politice face această formațiune?

  


E vorba de inconştienţă sau de rea credinţă?

Legislația europeană nu interzice construirea unor obiective de interes comunitar în ariile naturale protejate, Comisia Europeană cere doar ca aceste construcții să se supună unor prevederi stricte. Ca ministru al Mediului, așadar în deplină cunoștință de cauză, garantez că aria protejată din zona podului de la Ungheni nu va avea de suferit.


Am reușit, în doar două săptămâni, prin discuții aplicate cu reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerului Transporturilor, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, să deblochez un proiect care zăcea efectiv în sertare de 3 ani.


Le aduc aminte nu doar senatorilor USR, ci și tuturor aleșilor din Parlamentul României că Autostrada A8 este cel mai important proiect al Moldovei, fiindcă va scoate din izolarea de decenii această regiune.”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și Președinte PNL Iași.

Reamintim că , în cursul zilei de marți , Senatul a votat un proiect important cu privire la o autostradă mult așteptată, Autostrada Unirii. Senatorii au adăugat și un amendament pentru această ordonanță care stabilește termene pentru finalizarea propriu-zisă a construcției.

Advertisements

Related posts

Boierii de la Apavital: Vezi salariile lor!

Teona Gherasim

Trei soluţii propuse pentru viitorul RAGCL! Divergenţe între consilierii locali

Ema Roman

Vineri 31 mai şedinţă ordinară de CL cu 33 de puncte pe ordinea de zi

Redacția
Încarcă...