RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Costel Alexe despre revocarea procurorului șef al DNA: „Tudorel Toader este avocatul infractorilor”

Deputatul Costel Alexe a făcut declarații dure la adresa ministrului Justiției, Tudorel Toader. Prezent într-o conferință de presă la Pașcani, acesta a răspuns unei întrebări adresate de presă cu privire la revocarea din funcția de procuror șef al DNA, a Laurei Codruța Kovesi.

 

 „Din păcate, vă spun, Tudorel Toader, rectorul Facultății de Drept a Universității A.I. Cuza din Iași, a ales să nu mai fie ministrul Justiției. Pentru că dacă mai era ministru, trebuia să fie un om echilibrat, echidistant, care să servească intereselor justiției din România, însă el s-a transformat într-un avocat al infractorilor sau a celor care astăzi sunt fie cercetați, fie judecați în dosare de corupție. Din nefericire, am ajuns în situația, și o spun și cei de la Bruxelles, un ministru al Justiției reprezintă interesele unor inculpați și nu interesele celor care ar trebui să-i urmărească și să-i judece pe aceștia”, a spus Costel Alexe, deputat PNL.

  

Reamintim că, Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a propus pe 22 februarie revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi, la capătul unui rechizitoriu de o oră și 20 de minute pe care i l-a făcut șefei DNA. Toader a acuzat-o pe Koveși, de la tribuna Ministerului Justiției, de încălcarea Constituției și de comportament „excesiv de autoritar, discreționar”.

Potrivit legii, ministrul Justiţiei poate cere revocarea din funcţie a procurorului şef al DNA, secţia pentru procurori a CSM dă un aviz consultativ, urmând ca decizia să o ia şeful statului.

Related posts

Aleşii locali, atenţionaţi de Guvern cu privire la consecinţele renunţării la serviciile operatorilor de apă şi salubritate

Ema Roman

Licitaţie amânată pentru cele trei spaţii comerciale din piaţa vale! Iată ce s-a discutat în şedinţă

Ema Roman

Pantazi condamnă inițiativele opoziției, dar uită că a acționat ca un politician în 2014

Marius Parteni
Încarcă...