NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Coronavirusul văzut prin ochii elevilor de clasa a V-a

Contextul epidemiei de coronavirus ne obligă să stăm în case pentru a opri cât mai mult răspândirea acestui virus, iar elevii şi studenţii trebuie să înveţe de acasă. Câţiva elevi păşcăneni de la Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu”, din clasa a V-a şi-au exprimat părerea şi viziunea lor despre ceea ce se întamplă la nivel naţional dar şi mondial. Acestia s-au arătat interesați de ceea ce înseamnă prevenţia faţă de acest nou virus.

Pe pagina liceului se găsesc diferite postări cum ar fi:

“Cel mai eficient mod de a preveni infecţiile şi de a salva vieţi este ruperea lanţului de transmitere, iar pentru a face asta trebuie să existe testare şi izolare. Nu te poţi lupta cu un foc legat la ochi.”

“Pentru a preveni infectarea cu Covid-19 trebuie să ne spălăm mai des pe mâini, să igienizăm suprafeţele cu substanţe pe bază clor sau alcool să folosim masca dacă mergem în locurile aglomerate cu toate că nu este recomandat de către specialişti. Acestea sunt cateva condtiţii pentru a preveni infectarea cu Covid-19.”

Amintim că Ministrul Educaţiei Monica Anisie asigură elevii şi studenţii că la momentul actual nu se pune problema de îngheţarea anului şcolar, respectiv universitar şi că această “vacanţă” s-ar putea prelungi până după Sărbătorile Pascale.

Advertisements
Loading...

Related posts

CP:Cursuri de pregătire în Polonia pentru profesorii de la Școala Specială

Redacția

Colegiul „Sadoveanu” – premiu important în cadrul proiectului „Avanpremieră pentru carieră”

Redacția

“ICI ON PARLE FRANCAIS” au spus elevii de la Colegiul Național Mihail Sadoveanu

Teona Gherasim
Încarcă...