NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Coronavirusul s-a infiltrat și la APIA Iași. Mai mulți angajați s-au infectat

Coronavirusul a pătruns și în instituția care păstorește agricultura ieșeană, respectiv Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Iași. Mai mulți angajați ai unui Centru local din județ s-au infectat cu noul virus. Instituția a fost închisă mai multe zile, timp în care s-a desfășurat ancheta epidemiologică și decontaminarea acesteia. Activitatea a fost reluată zilele trecute.

Este vorba despre Centrul local Vlădeni, unde din cei 6 angajați, 4 au fost depistați pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2. În prezent, 2 dintre ei se află internați în spital, iar 2 au fost externați recent. Centrul Local Vlădeni a fost redeschis luni, 27 iulie, în momentul în care s-a terminat perioada de izolare a celorlalți 2 angajați testați negativ la testul COVID-19.

„În momentul în care a fost semnalat, pe 12.07.2020, un angajat testat pozitiv cu virusul COVID-19, Centrul Local Vlădeni a fost închis, atribuțiile acestuia fiind preluate de către celelalte Centre locale, activitatea desfășurându-se în continuare. (…) În perioada în care Centrul local a fost închis, s-a realizat decontaminarea acestuia”, au transmis astăzi pentru „Ziarul de Iași” reprezentanții Centrului Județean APIA Iași.

La nivelul APIA Centrul județean Iași funcționează 8 Centre locale cărora le sunt arondate localitățile din județ, respectiv Iași, Scânteia, Hârlău, Pașcani, Țibănești, Târgu Frumos, Vlădeni și Răducăneni.

ziarul de iasi

loading...
Advertisements

Related posts

„Europa să se pregătească pentru al doilea val de COVID-19”, avertizează Centrul European pentru Prevenţia Bolilor

Redacția

Ministrul Sănătății: Dacă nu o să avem în legea vaccinării cuvântul ”obligativitate”, nu vom rezolva problema

Redacția

Pacienții internați cu COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, îndopați cu antidepresive!

Redacția
Încarcă...