NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Coronavirusul s-a infiltrat și la APIA Iași. Mai mulți angajați s-au infectat

Coronavirusul a pătruns și în instituția care păstorește agricultura ieșeană, respectiv Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Iași. Mai mulți angajați ai unui Centru local din județ s-au infectat cu noul virus. Instituția a fost închisă mai multe zile, timp în care s-a desfășurat ancheta epidemiologică și decontaminarea acesteia. Activitatea a fost reluată zilele trecute.

Este vorba despre Centrul local Vlădeni, unde din cei 6 angajați, 4 au fost depistați pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2. În prezent, 2 dintre ei se află internați în spital, iar 2 au fost externați recent. Centrul Local Vlădeni a fost redeschis luni, 27 iulie, în momentul în care s-a terminat perioada de izolare a celorlalți 2 angajați testați negativ la testul COVID-19.

“În momentul în care a fost semnalat, pe 12.07.2020, un angajat testat pozitiv cu virusul COVID-19, Centrul Local Vlădeni a fost închis, atribuțiile acestuia fiind preluate de către celelalte Centre locale, activitatea desfășurându-se în continuare. (…) În perioada în care Centrul local a fost închis, s-a realizat decontaminarea acestuia”, au transmis astăzi pentru “Ziarul de Iași” reprezentanții Centrului Județean APIA Iași.

La nivelul APIA Centrul județean Iași funcționează 8 Centre locale cărora le sunt arondate localitățile din județ, respectiv Iași, Scânteia, Hârlău, Pașcani, Țibănești, Târgu Frumos, Vlădeni și Răducăneni.

ziarul de iasi

loading...
Advertisements

Related posts

Consum de alcoool, gânduri suicidare, agresiune. Scenariul regăsit în CPU în acest weekend

Teona Gherasim

În cinci ani, la Iaşi vor fi mai mulţi copii obezi decât subponderali

Redacția

Atenție la joacă! Un copil a ajuns la spital după ce s-a tăiat la gât într-o sticlă

Ema Roman
Încarcă...