NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Coronavirus. Nelu Tătaru: Avem o transmitere de 1,4. Suntem în situația din 8 mai

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, face din nou apel la responsabilitatea oamenilor, în condițiile în care tot mai multe voci, inclusiv politicieni, îi îndeamnă pe români să nu mai respecte regulile de protecție. El a precizat că, în privința ratei de transmitere, ne-am întors la nivelul din 8 mai.

„Suntem încă într-un moment medical, urmează unul economic, suntem într-un impas economic, și abia spre toamnă să ne gândim și la politică”, a spus el.

Întrebat dacă astfel de declarații nu sunt „irespnsabile”, Tătaru a răspuns: „Știu și mă bucur că realizați și dvs. Am luat atitudine de fiecare dată, dar ca parte medicală trebuie să ne vedem de treburile noastre, trebuie să tratăm. Și este păcat, fiindcă acum 4 săptămâni aveam o transmitere de 0,6-0,7 și acum suntem la 1,4. După situația de ieri, eram în situația zilei de 8 mai”.

„Mesajul meu este și va fi respectarea regulilor – respectarea distanțării fizice, respectarea principiilor de igienă, respectarea indicației medicului și, chiar dacă nu avem o formă legislativă în acest moment, internarea în spital, tratarea în spital. Trebuie să respectăm aceleași reguli pe care le-am respectat și până acum”, a mai spus ministrul.

Advertisements
Advertisements
  

„Gestionăm o criza a pandemiei în țara noastră, avem o recrudescență a numărului de cazuri după ce plecasem pe o pantă descendentă. Vreau să ne stabilizăm ca număr de cazuri noi, vreau să avem o legislație care să ne permită să ne desfășurăm activitatea, vreau să revenim la acele cazuri de 100 și ceva de infectări pe zi”, a spus el.

Digi24

Advertisements
Advertisements

Related posts

Spitalul Municipal şi Spitalul CF Paşcani – parte civilă în procesul Hexi Pharma

Ema Roman

Germania donează echipamente ATI pentru spitalele din România

Redacția

De ce are nevoie corpul nostru de fibre dacă nu le digeră?

Redacția
Încarcă...